Vos nu ook in IJsselmonde?

Vos valt schaap aan bij stichting “Met Zuid”.

Rukt de vos nu ook op naar IJsselmonde? Die vraag zal niemand verbazen daar de vos al jaren gesignaleerd wordt in -en om Rotterdam. Krantenartikelen en zelfs filmbeelden te over van dit roofdier zijn er te vinden op internet.  Meestal werd het roodharige dier aan de noordkant van Rotterdam gespot!

Nu blijkt dat de vos heeft toegeslagen kort geleden in Oud IJsselmonde. In een zijstraat van de Koninginneweg is Stichting “Met Zuid” gevestigd in de Kruisherenstraat. Het is een vrij groot perceel waar kleine boerdijdieren aanwezig zijn en kippen rondscharrelen. Ook een aantal schapen, en juist een van die schapen is onlangs aangevallen door vermoedelijk een vos.

Volgens de eigenaar van de stichting was de schaap behoorlijk toegetakeld door de vos! Het schaap kon ternauwernood gered worden door de dierenarts die uiteindelijk constateerde dat de verwondingen bij het schaap afkomstig moeten zijn van een vos. Een kleine kans is er dat het om een hond zou kunnen gaan!

Inmiddels gaat het weer een stuk beter met het dier waarbij de ontmoeting nog zichtbaar was met zijn aanvaller. Plukken vacht mist het op de rug aan de achterzijde. Uiteindelijk was de behandeling voor het schaap een behoorlijke kostenpost voor de stichting “Met Zuid”, aldus de eigenaar!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: