Vertrouwensbreuk gebiedscommissie IJsselmonde nu echt op scherp

Afgelopen avond tijdens de vergadering van de Gebiedscommissie in IJsselmonde zijn er 6 commissieleden boos weggelopen n.a.v. de kwestie van de vertrouwensbreuk over de komst van het AZC in Beverwaard die vorige maand was ontstaan in de vergadering van 29 oktober. Grootste hekelpunt in een brief aan het adres van de voorzitter was dat hij niet de gehele mening van de commissie naar voren bracht. Op die brief kwam een antwoord van de overige leden die het hier niet mee eens waren kort daarop, zij zagen dat anders. In de media werd er veel over geschreven en geroepen.

Tijdens de inspraakronde naar de gebiedscommissie toe werd uitdrukkelijk opgeroepen door twee bewoners van de Beverwaard de rijen te sluiten. Niemand is, zeker nu niet, gebaat bij een verdeelde á politieke commissie die toch politiek gaat bedrijven over de komst van het AZC!

Vanavond kwam de vertrouwensbreuk aan de orde wat op zich een logisch punt was, en dit werd een vervelend hoogtepunt tijdens de vergadering van de gebiedscommissie. Ook op de agenda was een extra punt toegevoegd namelijk het terugtreden van de 2e vice voorzitter, deze werd ingevuld door een commissielid van het CDA. Ook is niet geheel duidelijk of hij zelf is afgetreden of is afgezet i.v.m. integriteit? Hij kon zich op zijn beurt in ieder geval niet vinden in de kritiek aan zijn adres die in een verklaring werd gegeven in de kwestie  van de vertrouwensbreuk, en daarop volgde een stemming.

Hierdoor voelde sommige leden zich overvallen, maar uiteindelijk gingen er twee handen omhoog. Een commissielid van Leefbaar, en die van de aftredende 2e vice-voorzitter, en. met acht stemmen vóór en zeven tegen werd het Leefbaar commissielid gekozen tot 2e vice-voorzitter van het gebied van IJsselmonde. Dat vroeg om reactie van de vijf leden die de vertrouwensbreuk aan de kaak hadden gesteld. Zij liepen boos de zaal uit inclusief de weggezette 2e vice voorzitter, want de verhouding van functies binnen de commissie lagen nu behoorlijk scheef. Alle (vice) voorzitterschappen werden vanaf nu ingevuld door commissieleden van Leefbaar Rotterdam. De vergadering ging uiteindelijk gewoon verder en niemand wist zich raad met deze situatie!

De grote verliezers in dit conflict zijn de bewoners van IJsselmonde, maar met name die in de Beverwaard. Zij waren deze avond wederom met grote getale in de vergadering aanwezig, en in een gemoedelijke sfeer hun vragen nog gesteld over de komst van het AZC. Helaas zijn er pas antwoorden te verwachten in de volgende vergadering op 17 december, en zoals het er nu uitgaat zien komt de digitale meningspeiling er ook, alhoewel deze geen doorslaggevende factor is inzake de komst van het AZC, maar eerder gezien moet worden in een plan van aanpak voor de Beverwaard.

Update:

Vervolgens is er een vertrouwelijk gesprek geweest met alle gebiedscommissieleden, waaruit gelekt zou zijn naar een plaatselijk dagblad.

Stemmen over vice-voorzitter
Leefbaar Rotterdam, met 7 leden de grootste partij in de gebiedscommissie, vond dat de vice-voorzitter Michaël Braal (CDA) niet langer kon aanblijven en vroeg de commissie te stemmen over een nieuwe vice-voorzitter.

Bron: RTV Rijnmond

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.