Gebiedscommissieleden IJsselmonde roepen op tot open gesprek over AZC

Het asielvraagstuk verdeelt de samenleving. Het verdeelt IJsselmonde en dus ook de gebiedscommissie in IJsselmonde. Sommigen zien gevaren en zijn tegen de komst van een AZC terwijl anderen mensen in nood zien en willen helpen. Ook in de gebiedscommissie zijn er leden die oog hebben voor de nood van mensen op de vlucht. Wij zijn van mening dat het tot de taak van de voorzitter behoort om de mening van de gehele commissie weer te geven en niet slechts die van zijn eigen politieke partij. De voorzitter dient consensus te zoeken en bruggen te bouwen. Daar slaagt onze voorzitter tot op heden onvoldoende in. Hij toont weinig begrip en gevoel voor de emoties van degenen die ook aandacht vragen voor vluchtelingen.

Ook maken wij ons zorgen dat door het publieke, eenzijdige en politiserende optreden van de voorzitter een goede werkzame relatie met de burgemeester en de gemeenteraad verstoord wordt. Dat is niet in het belang van de bewoners van IJsselmonde. Wij vinden het van cruciaal belang dat zij zich juist nu vertegenwoordigd weten door een voorzitter. Een voorzitter die namens de gebiedscommissie in zijn geheel zich met gezag inzet voor hun zorgen op het gebied van veiligheid, armoede en onderwijs.

De mogelijkheden om als gebiedscommissie bruggen te slaan zijn er zeker. Door verschillende commissieleden is een plan voorbereid om zowel de gebiedscommissie als bewoners zoveel mogelijk te betrekken in het verdere proces. In dat het voorstel is ruimte voor hen die bezwaren hebben. Er is ook ruimte voor hen die juist voor degenen die initiatieven willen nemen om vluchtelingen te helpen.

Wij roepen dan ook de voorzitter, alle gebiedscommissieleden en bewoners van IJsselmonde op zorg te dragen voor een veilig (vergader)klimaat waar argumenten van voor- en tegenstanders in een open debat gewogen kunnen worden.

G.Giessen K.S. Ooms – van der Vlies

A. Polhuis H. de Oude

AC. Böllermann – Rijksen

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.