Gebiedscommissieleden IJsselmonde roepen op tot open gesprek over AZC

Het asielvraagstuk verdeelt de samenleving. Het verdeelt IJsselmonde en dus ook de gebiedscommissie in IJsselmonde. Sommigen zien gevaren en zijn tegen de komst van een AZC terwijl anderen mensen in nood zien en willen helpen. Ook in de gebiedscommissie zijn er leden die oog hebben voor de nood van mensen op de vlucht. Wij zijn van mening dat het tot de taak van de voorzitter behoort om de mening van de gehele commissie weer te geven en niet slechts die van zijn eigen politieke partij. De voorzitter dient consensus te zoeken en bruggen te bouwen. Daar slaagt onze voorzitter tot op heden onvoldoende in. Hij toont weinig begrip en gevoel voor de emoties van degenen die ook aandacht vragen voor vluchtelingen.

Ook maken wij ons zorgen dat door het publieke, eenzijdige en politiserende optreden van de voorzitter een goede werkzame relatie met de burgemeester en de gemeenteraad verstoord wordt. Dat is niet in het belang van de bewoners van IJsselmonde. Wij vinden het van cruciaal belang dat zij zich juist nu vertegenwoordigd weten door een voorzitter. Een voorzitter die namens de gebiedscommissie in zijn geheel zich met gezag inzet voor hun zorgen op het gebied van veiligheid, armoede en onderwijs.

De mogelijkheden om als gebiedscommissie bruggen te slaan zijn er zeker. Door verschillende commissieleden is een plan voorbereid om zowel de gebiedscommissie als bewoners zoveel mogelijk te betrekken in het verdere proces. In dat het voorstel is ruimte voor hen die bezwaren hebben. Er is ook ruimte voor hen die juist voor degenen die initiatieven willen nemen om vluchtelingen te helpen.

Wij roepen dan ook de voorzitter, alle gebiedscommissieleden en bewoners van IJsselmonde op zorg te dragen voor een veilig (vergader)klimaat waar argumenten van voor- en tegenstanders in een open debat gewogen kunnen worden.

G.Giessen K.S. Ooms – van der Vlies

A. Polhuis H. de Oude

AC. Böllermann – Rijksen

 

31 antwoorden op “Gebiedscommissieleden IJsselmonde roepen op tot open gesprek over AZC”

 1. Schandalig. Een voorzitter die luister naar de bewoners.. De bewoners mee geven dat er geluisterd wordt .. Nee liegen over waar je woont. Om zieltjes te winnen das pas triest

 2. Wat een stoere commissie leden zeg! Maar nu ze toch zo stoer aan het praten zijn wil ik toch nog even op wijze dat de heren vergeten zijn om antwoord te geven op de inwoners van Beverwaard! Waren de heren nu juist voor of tegen het AZC? Want men durfde dat niet op de avond zelf te zeggen.
  Wel verklaarde At Polhuis van de PvdA dat hij in de Beverwaard woont. Het is in en in triest dat deze At Polhuis gewoon keihard in een commissie vergadering liegt tegen over de inwoners en mede commissie leden! Ik denk dat de voorzitter daar maar eens werk van moet maken!

 3. De bewoners willen geen AZC in hun voortuin dus heeft het volgens hen geen zin om betrokken te worden in het “verdere proces”
  NEE is en blijft NEE
  Ik ben zelf bij de vergadering geweest en de voorzitter heeft iedereen netjes zijn woord laten doen, zowel bewoners als leden van de gebiedscommissie. Dat de aanwezige bewoners geen begrip hebben voor een aantal doordrammende leden kan en moet niet op het bord van de voorzitter gelegd worden. Dit manipulerende bericht zegt meer over het capaciteiten van de degene die het ondertekent hebben als van de voorzitter.

 4. gaarne wil ik graag op deze reactie reageren van deze bende van 3 het waren er 5 Mevr G Giesens K S Ooms-van der Vlies zei ook op deze avond hoe kunnen we het vertrouwen van de mensen terug winnen dat kan je door eerlijk te zijn naar de mensen dus op de vraag komen jullie uit de Beverwaard word er geen antwoord gegeven dus een beetje achterbaks als je dan hoort dat de mensen die voor een azc zijn niet uit de buurt komen maar zoals ik op de avond al zei de mensen die asielzoekers willen opvangen hulde neem een gezin in huis en betaal er voor want wij willen dit niet wij hebben liever dat dat geld gespendeerd word aan de jeugd en aan meerdere mate aan de ouderen die dit land hebben opgebouwd en nu verzorgd moeten worden( de rest die al dood is draait zijn eigen om in het graf door zoveel verraad} en die 6 uur met een poep luier omzitten schaam je eigen diep dat je je eigen mensen zo in de stront laat zitten en dan nog wat egoïstischer spendeer het aan mijn pensioen dat ik niet tot mijn 70e 70 uur in de week moet werken en ook van mijn klein kinderen kan genieten ipv dat belastinggeld aan dit soort dingen word besteed want dat wil ik helemaal niet

 5. De zorgen om politiserende rol van de Voorzitter van onze Gebiedscommissie IJsselmonde zijn terecht.
  Uitspraken als voorzitter dienen onpartijdig te zijn en alle kanten juist te belichten.
  Kom op Norbert, je kan het!

  Mocht dit onderwerp voor jou en je partij onverhoopt te gevoelig liggen laat dan een ander commissielid het woord namens de commissie voeren.

  1. Is deze terechtheid ook nog ergens op gebaseerd? Ik heb u nog nergens in de Beverwaard of tijdens commissievergaderingen gezien dus vraag me af waarop uw opbouwende reactie op is gebaseerd?

 6. Ik neem aan dat dit commentaar tegen de voorzitter over de vergadering gaat waar wij massaal bij aanwezig waren ik vind dat u nogal kleinzielig bezig ben over dat u zich gepasseerd voel Door de voorzitter als ik het goed verstaan heb heeft u zich op deze avond ook uitgesproken voor het azc wat ik raar vind want ten eerste bent u bestuurslid en zit u op deze vergadering om de mensen te horen niet om u te laten horen het is uw functie om op te komen voor de bewoners en daar staat uw mening los van wij waren die avond aanwezig om ons te laten horen tegen het azc en als u zich daar op dat moment niet in kan vinden is dat jammer voor u en daar hoeft u naderhand de voorzitter niet over aan te vallen beetje zielig van jullie dit

 7. Volgens openbare gegevens woont At Polhuis in Reyeroord. Inderdaad niet in de Beverwaard.
  Maar…dat is net zo dichtbij als de gemiddelde Beverwaarder. Dat geeft hem volgens mij evenveel recht van spreken.

  1. ook in jullie poll op dit moment 92% tegen, voorzitter heeft neutraal gehandeld! geen zondebok zoeken!
   Als je zegt dat je uit de Beverwaard komt en dit is niet zo ben je een ONBETROUWBARE politicus en waarschijnlijk lid van een linkse party!

    1. Niet vergeten dhr Polhuis heeft gezegd dat hij in ik herhaal IN de Beverwaard woont! Dit is knip en klaar een leugen naar het volk! Maakt verder niet uit waar hij verder woont! Een liegende politicus is geen knip voor zijn neus waard! SCHANDE

   1. Nee woont er niet maar als er ruim 200 boze mensen staan dan fluister hij dat hij hier wel woonachtig is! ach wel weet typisch PvdA he! Liegen en bedriegen en geen wederhoor!

 8. Beetje jammer dat op de avond van, deze mensen hun eigen voorzitter niet bijvielen toen hij bijna letterlijk aangevallen werd door 200. Gefrustreerde bewoners en als surrogaat abutalip fungeerde!! Op dat moment hadden ze zo een bravoure mieten hebben, de voorzitter heeft heel goed gehandeld, naar mijn mening de bewoners ook rustig weten te houden tegen deze mensen die hem nu zwart proberen te maken, bah beetje hypocriet om nu achteraf met praatjes aan te komen.

  1. Naar jouw mening Babs…
   weet je dan ook dat over opdeling in meer dan 1 centrum alleen de GC-leden die tegen zo’n centrum waren ingelicht werden door de voorzitter. En de andere GC-leden niet!
   Dat heeft onbehoorlijk bestuur. Een voorzitter heeft als taak alle leden tegelijk dezelfde feiten te verstrekken.

    1. Maar kan jij bewijzen dat jouw beschuldigheden wel op waarheid berusten! Ik bedoel. Wij zitten niet in de commissie! Leden van de commissie zijn onze oren en ogen naar de gemeenteraad toe! Hoe kan je dan als GC dan zeggen dat het er toch moet komen terwijl er geheel geen draagvlak er voor is! Trouwens ik zelf had gevraagd aan de leden wat die er van vonden maar de helft hield gewoon zijn mond!

 9. Het is een gebiedscommisie van IJSSELMONDE. Voor zo ver ik weet komen 1 of twee leden uit Beverwaard. Maar het lijkt mij dat zij de.mensen in IJSSELMONDE vertegenwoordigen. Ik ken de voorzitter als een zeer betrokken man voor het gehele gebied. Laten we niet vergeten dat er oo al een rapport van de Rotterdamse rekenkamer ligt waarin wordt gesproken dat de gebiedscommisie te weinig te zeggen heeft. Ook een voorzitter wordt gekozen en natuurlijk laat hij zijn geluid van zijn partij horen. Dat wil denk ik niet zeggen dat er onderling zware debatten gevoerd worden. In dit geval is de gebiedscommisie ook buitenspel gezet net zoals de bewoners. En dat vindt Ik persoonlijk zeer ernstig. Mijn vraag aan de gebiedscommisie is dan ook. Wanneer krijgen de bewoners antwoord op hun vragen?.

  1. Ook ik ken Norbert als zeer betrokken. Maar wanneer je stelt dat hij als voorzitter het geluid van zijn partij dient te laten horen vergeet je dat een voorzitter onafhanklijk dient op te treden en dus IEDER geluid dient te verwoorden.

  2. … en zoals je weet heeft de GC gesteld alle relevante opmerkingen aan ons gemeentebestuur en de burgemeester door te geven. Antwoord mag je dan ook van hen verwachten.

 10. Denk dat we beter de voorzitter van de Gemeente Raad aan kunnen vallen! Heeft veel weg van een dictator en dan ook nog 1 die liegt, dat is iets zwaarder dan het niet informeren van!

 11. Feit.. ze komen.. ze blijven.. gaan nooit meer weg.. jammer dan..
  Niet in Beverwaard.. dat begrijp ik.. maar waar dan wel..
  Eureka.. in Ridderkerk.. in Almere.. Abbekewalda..

  Soestdijk staat leeg.. het paleis op de dam.. het Loo..
  Onze lieve Koningin.. zit helemaal in d’r eentje..
  Fijenoord stadion.. de Arena.. de Kuil..

  Ik praat met me schone zoon.. bij Pernis..
  Zijn grasvelden genoeg.. het is er warm..
  Er is wel plaats voor 100.000 tenten..
  Dat scheelt bedorven gras maaien..

  Ik begrijp best al jullie zorgen..
  Het zijn mensen.. die een..
  THUIS zoeken.. pv3..
  Opa Leo..

 12. Bij de watersnoodramp in Zeeland.. was geen commissie..
  De boeren riepen.. breng die paar koeien maar..
  Als de zee daar.. nu ook over stroomt..
  Laat je ze dan.. gewoon verzuipen..
  Met of zonder.. een commissie..
  Past u op = = kan zwemmen..
  Opa Leo..

Geef een reactie