Politie zoekt relschoppers Beverwaard

De Rotterdamse politie en het OM zoeken personen die betrokken waren bij de ongeregeldheden op een bewonersavond op 15 oktober jl. in de Beverwaard. Van hen zijn camerabeelden beschikbaar. Inmiddels zijn er zes aangehouden.

Tijdens een drukbezochte bewonersavond in een tent over het asielzoekerscentrum in de Beverwaard liepen de gemoederen hoog op. Onder andere moest de ME worden ingezet om te voorkomen dat bewoners de tent  -die vol was- binnen zouden dringen. Na afloop van de bewonersavond bleef een groepje mensen hangen op de Groeninx van Zoelenlaan. Onder andere blokkeerden ze daar een tijdje de trambaan, maar ze gooiden ook stenen en vuurwerk naar de aanwezige politiemensen. Daarbij raakte overigens niemand gewond maar wel werden enkele politiewagens beschadigd door stenen. Ook werd er uit een van de politievoertuigen politiekleding gestolen. Hiervoor zijn al eerder drie personen aangehouden.

Aanhoudingen 
De politie startte na die avond een onderzoek. Zo zijn van de ongeregeldheden filmopnames gemaakt. Rechercheurs hebben van het beschikbare beeldmateriaal personen geselecteerd die strafbare feiten plegen. Naar aanleiding hiervan zijn de afgelopen dagen al zes Rotterdammers aangehouden in de leeftijd van 15,16,21,22,27 en 48 jaar. Zij worden verdacht van openlijke geweldpleging. De politie is nog opzoek naar een aantal verdachten die betrokken zijn geweest bij de ongeregeldheden.

Vrijwillig melden

Heeft u donderdagavond 15 oktober strafbare feiten gepleegd dan kunt u zich binnen een week uiteraard vrijwillig bij de politie melden. Volgende week donderdag (3 december) worden de niet geïdentificeerde verdachten in Bureau Rijnmond getoond.

Weet u van anderen dat ze betrokken zijn geweest bij de ongeregeldheden? Deel die informatie dan met het team dat de gebeurtenissen onderzoekt. Het onderzoeksteam is bereikbaar via de Opsporingstiplijn 0800-6070. U kunt ook anoniem informatie doorgeven via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Beeldmateriaal

Heeft u deze avond filmpjes gemaakt? Deel deze dan alstublieft via het tipformulier op www.politie.nlVia de site kun je materiaal tot 500 mb uploaden.

Bron: Politie.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.