Verkeerschaos bij P+R Beverwaard door Kuipconcert Marco Borsato

Een lange file op de Rotterdamseweg, chaos op kruising met de Cannenburchstraat, te weinig verkeersregelaars en problemen met betalen om te mogen parkeren op het evenemententerrein aan de Edo Bergsmaweg. Het was een chaos in IJsselmonde rondom het eerste concert van Marco Borsato in de Kuip na 15 jaar afwezigheid. Fans kwamen zeker te laat “Binnen”!

Verkeerschaos kruispunt Cannenburchstraat met de Rotterdamseweg

Er stond een flinke file op de Rotterdamseweg vanaf de snelweg A38! Gevolg de cycles van de verkeerslichten voor de doorstroming op het kruispunt met de Rijnsingel voor Bolnes bleef voor vele weggebruikers lang op rood staan!

Signaalborden in de berm verwezen de fans richting P+R Beverwaard of rechtdoor IJsselmonde in “Zonder kaart”. Op het kruispunt met de Cannenburchstraat ging het helemaal mis, ook daar konden de verkeerslichten de stroom auto’s niet verwerken door een constante file richting P+R Beverwaard en richting IJsselmonde. Een motoragent hield een oogje in het zeil maar kon ook weinig aan de situatie veranderen.

Een duidelijke onderschatting van de organisatie die wisten dat vele fans weleens per auto naar de Kuip zouden afreizen, maar was dat niet op voorhand bekend? Vraag reist ook hoe de afstemming was met de gemeente? Er waren duidelijk te weinig verkeersregelaars aanwezig om de stroom auto’s nog enigzins een vlotte doorgang te verlenen bij de Cannenburchstraat.

Eenmaal bij het evenemententerrein aangekomen kon men met een in het vooruitgekochte elektronische ticket toegang krijgen. Daar tussen stonden  ook bestuurders tussen die nog een parkeerticket moesten kopen voor €12,50! Helaas kon men daar alleen cash betalen! Dus werd men uiteindelijk door verwezen naar de parkeergelegenheid bovenop de tramremise. Die was tot die tijd aldoor afgesloten. Waarschijnlijk heeft men daar gratis geparkeerd?

File op de Rotterdamseweg richting P+R Beverwaard

Het liep al tegen de klok van kwart voor acht dat van de P+R Beverwaard, aan de Edo Bergsmaweg, tientallen bezoekers nog richting de Kuip moesten reizen. Dit ritje met de extra ingezette trams van de RET doet daar ongeveer 10 à 12 minuten over. Zij kwamen zeker te laat aan voor de eerste klanken van het concert van Borsato die na vanavond nog vier concerten in de Kuip geeft.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.