Fietsbandenprikker actief rond Keizerswaard?

Na een informatieve vergader-avond van de Gebiedscommissie IJsselmonde trok de websitebeheerder van de Beverwaardigheden per fiets richting Beverwaard. Althans dat was de bedoeling.

Vette pech, de achterband was lek. Vreemd!? Dus dat werd lopen terug naar huis in de wetenschap dat de reis iets langer in beslag zou gaan nemen! Twee dames die ik tegenkwam bij Keizerswaard, die hun hond uitlieten,  boden nog aan om de band op te pompen, waarvoor nog mijn dank! Er kwam lucht in de fietsband, maar deze liep er nog sneller uit dan het erin kwam!

Mijn vermoeden dat de fietsband met met opzet weleens gesaboteerd kon zijn werd waarheid toen ik meerdere fietsen controleerde die aan de welbekende grijze fietsnietjes (ivm met de uiterlijke vorm van een nietje) stonden vastgezet! Allen een lekke band!

Bij het passeren van de cluster met fietsen aan de Grote Hagen bleken ook daar de fietsen met één of twee lekke banden te staan! Moet er nog wel even bij vermelden dat de weersomstandigheden perfect waren voor een avondwandeling, maar leuk was anders!

Eenmaal bij de kleine fietsenstalling aangekomen bij de bushalte P+R Beverwaard stonden daar ook alle fietsen met een lekke band. Een kleine 20 telden er ik in totaal tijdens mijn 25 minuten durende wandeling. Daar liep het spoor uiteindelijk dood, want in de Beverwaard trof ik geen enkele fiets meer aan die ten prooi was gevallen aan de fietsbandenprikker van IJsselmonde? Hopelijk dat deze onverlaat volgende keer nuchter blijft, want ik verzeker hem dat het een gepaste straf zou zijn om eens een dag fietsbanden te gaan plakken!

PS: Mocht u ook ervaring hebben, meldt het dan altijd de polite!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.