Verbeterd fietspad heeft naam Roelantpad gekregen

Dhr. Pijpker en wethouder Bokhove onthulde naambordje Roelantpad

Vrijdagmiddag heeft de Rotterdamse wethouder,  van o.a. mobiliteit, Judith Bokhove het verbeterde fietspad over de geluisdwal in Beverwaard geopend. Zij deed dit samen met dhr. Pijpker van de Rotterdamse Fietsersbond. Plaats van handeling was op het kruispunt bij het Vosbergenpad tussen de Beverwaard en Oud IJsselmonde!

Vanaf nu af aan draagt deze vernieuwde “green mile”, gezien zijn lengte en groene karakter, de naam Roelantpad. De feestelijke ceremonie was ivm de coronacrisis klein gehouden. De onthulling gebeurde via het weghalen van de gemeentelijke vlag die over het naambord was heen geplaatst. Daarna reden de aanwezigen nog een deel over het vernieuwde fietspad dat vanaf vandaag dus de naam Roelantpad draagt. Vorig jaar werd het fietspad flink onderhanden genomen door de gemeente Rotterdam. Het asfalt en het lichtplan werd verbeterd en uitgebreid.

Per fiets arriveerde de wethouder

Dit fietspad is niet de enigste die vandaag een naam heeft gekregen! Het fietspad gelegen aan de zijde bij Groenehagen/Tuinhoven heeft de naam Zwijndrechtsepad gekregen. Dit fietspad brengt de fietser van Rotterdam naar Zwijndrecht!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.