Nestkastjes aan wooncomplex voor verhuizing vleermuizen

Nestkastjes aan de Beverwaardseweg voor de vleermuizen

Aan de Beverwaardseweg, en in achter gelegen straten worden al geruime tijd wooncomplexen gerenoveerd. Een enorme operatie voor verhuurder en betrokkenen om dit te organiseren. Toch zitten flora -en fauna nog wel eens in de weg bij een renovatie! Ook nu, en daarvoor moest men maatregelen nemen

Na een fauna -en flora onderzoek, op voorhand door de gemeente Rotterdam, wist men dat er vleermuizen achter deze wooncomplexen zich schuil hielden zoals op meerdere plaatsen in de Beverwaard. Deze dieren zijn beschermd en mogen wel verwijdert worden, maar daar komt nog het nodige bij kijken.

Nu zien we aan een complex op de Beverwaardseweg nestkastjes hangen zodat de vleermuizen een ander onderkomen kunnen vinden. Volgens Woonbron zijn er verschillende kastjes opgehangen! Er hangen ook kastjes met flapjes zodat de vleermuizen die er eventueel nog zitten wel eruit kunnen maar er niet meer in kunnen. En zo kunnen zij dan naar de andere kastjes worden begeleid.

De gemeente kijkt na een aantal maanden of de vleermuizen weg zijn uit de wooncomplexen. Volgens Woonbron zijn de vleermuizen nu niet meer aanwezig en kan men verder met renoveren. Hierdoor is er een iets gewijzigde route ontstaan met renoveren, aldus Woonbron!

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.