Verbazing over plaatsing oplaadpunten in Beverwaard

Oplaadpaal Waardenburgdam
Oplaadpaal Waardenburgdam

Een bewoner in de Verwoldestraat is verbaasd over de plaatsing van het oplaadpunt voor elektrische auto’s in zijn straat. Hij doet zijn beklag via deze website over het feit dat het onduidelijk is hoe deze plaatsen te gebruiken zijn. Volgens de website van de gemeente Rotterdam moeten de parkeerplaatsen bij de oplaadpunten te herkennen zijn aan een P-bord met onderbord met de tekst: Opladen elektrische voertuigen. Helaas is dit nog niet gerealiseerd sinds de oplaadpalen zijn geplaatst. Enige communicatie van gemeentelijke zijde zou gewenst zijn over de plaatsing van de oplaadpalen naar de bewoners. Uiteindelijk is dit wel gedaan door publicatie d.m.v. een verkeersbesluit.

Daarnaast is de parkeerdruk al enorm in sommige delen van de Beverwaard, en volgens diezelfde bewoner zijn deze plaatsen hard nodig. Nu zijn er dus door de komst van de oplaadpaal twee parkeerplaatsen minder in zijn straat. Nemen we de proef op de som dan staat er maar één auto met de stekker aan de oplaadpaal. In totaal zijn er zes plaatsen beschikbaar in de Beverwaard.

In Rotterdam kan iedereen met een elektrische auto gebruik maken van ‘openbare’ oplaadpunten. Ze zijn niet ‘op kenteken’ gereserveerd. De openbare oplaadpunten werken met een speciale laadpas dat elektrische rijders bij hun laadabonnement krijgen en in heel Nederland werkt. Verschillende bedrijven leveren laadabonnementen en pasjes.

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.