Kaalslag door bomenkap in Beverwaard

Bomen Vosbergenpad vallen ten prooi aan boomkap onder de noemer onderhoud. Vergunning wederom niet aanwezig! Gemeente weet het ook niet meer.

Afgelopen week was men met boomonderhoud bezig nabij het Vosbergenpad in de Beverwaard. Het zou volgens de aanwezige boomspecialist gaan om het verwijderen van dood hout aan de bomen, en overhangende takken die voor gevaar konden zorgen.

Meer dan onderhoud
Toch hield men zich niet helemaal aan de opdracht, want er werden ook weer drie bomen gerooid, overigens zonder vergunning naar nu blijkt! Het is dan ook niet de eerste keer dat daar bomen tegen de vlakte gaan, want een aantal weken geleden waren het er zes. Als er navraag gedaan wordt over die bewuste zes bomen dan moet de gemeente tot op heden het antwoordt schuldig blijven. Ten aanzien van de drie gerooide bomen zal het niet anders zijn. Tevens waren er ook bomen gerooid die de stormen niet overleefd hadden, maar daar zou nog een vergunning voor worden afgegeven. Sommige bomen zijn ook flink teruggesnoeid, en je kunt je afvragen of dat onder de noemer van verwijderen van dood hout of overhangende takken valt?
Herplantplicht
Toch is het niet allemaal kommer en kwel, want de laatste weken zijn er op diverse plaatsen in de Beverwaard ook bomen herplant door de gemeente. Het blijft op dit moment op zijn zachts gezegd een warrig beleid. De Stichting Bomenridders maakt zich de laatste tijd al enorm zorgen om deze handelwijze die gehanteerd wordt t.a.v. het groenonderhoud door de gemeente.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.