Beoogde gebiedsdirecteur voor IJsselmonde bekend

Op 29 januari 2014 – is het selectieproces afgerond voor de beoogde gebiedsdirecteuren die na 19 maart 2014 verantwoordelijk zijn voor de ambtelijke organisatie van de 14 gebieden (voormalige deelgemeenten).

Procedure
Op 25 november 2013 hebben de deelgemeente-medewerkers uit de interim-organisatie hun statusbrief ontvangen, waarbij ook de start is gemaakt met de werving van de gebiedsdirecteuren en gebiedsmanagers.

Mooie mix
Het resultaat van het selectieproces van de gebiedsdirecteuren is een mix van huidige deelgemeentesecretarissen, beloftevolle gebiedsmanagers en overige talentvolle medewerkers uit de organisatie. Een mooie balans tussen vernieuwing en continuïteit.

De beoogde directeuren krijgen een aanstelling onder de gemeentesecretaris en worden gedeconcentreerd in de gebieden ingezet, in beginsel steeds voor de duur van een bestuursperiode. Uitzondering is Pernis. Hier is sprake van een benoeming voor twee jaar en is voorzien dat de gebiedsdirecteur Hoogvliet daarna ook Pernis zal bedienen.

Mevrouw I. Koenraats vertrekt dus uit IJsselmonde, want zij staat op de lijst om gebiedsdirecteur te worden in het gebied van Hoogvliet. Sinds december 2011 was zij de nieuwe gebiedsmanager voor de wijken Hordijkerveld, Reyeroord, Groenenhagen, Tuinenhoven, Kreekhuizen, en de centrumring ofwel het Hart IJsselmonde.

Verdeling
Voor de komende bestuursperiode ziet de verdeling er als volgt uit:

Centrum: F. Marquart
Charlois: R. Oosterhoff
Delfshaven: G.J.B.M. Wenting
Feijenoord: V. Florijn
Kralingen-Crooswijk: H.D. Lootsma
Hillegersberg-Schiebroek: L.C. Molenaar
Hoek van Holland: J. de Kloet
Hoogvliet: I. Koenraats
IJsselmonde: A. Besters
Noord: N.J. Reinhoud
Overschie: A. Hammink
Pernis: A. Draisma
Prins Alexander: H. Keizer
Rozenburg: W.J. Sanders

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.