Verkeer aandachtspunt rond registratie vluchtelingen Beverwaard

Op 24 september viel er een brief op de deurmat bij bewoners die wonen rond het voormalige Politiebureau van de Beverwaard aan de Beverwaardseweg. Het leegstaande pand zou gebruikt worden voor registratie van vluchtelingen. Veel tijd hadden bewoners niet om vragen te stellen, zeker niet aan de Gebiedscommissie van IJsselmonde zij moesten het van de bewoners horen dat er een registratie ging plaatsvinden.

Dit bleek uit een besloten bijeenkomst op 29 september in de IJsselburgh in de Beverwaard. Daar kregen de bewoners uitleg hoe de registratie in zijn werk ging van A tot Z. Inmiddels was men toen al een week verder, en arriveerde de bussen met vluchtelingen vanuit het hele land aan de Beverwaardseweg.

Tot op heden verloopt het allemaal volgens plan, maar toch zijn er opmerkingen vanuit de bewoners. Als er een bus arriveert maakt deze volgens een bewoner overlast door te claxonneren bij aankomst. Daar er in eerste instantie de bus(sen) een parkeervak hadden langs de Beverwaardseweg is deze opgeheven. Het blijkt dat de bus dan op de rijbaan blijft staan voor het voormalige politiebureau om de vluchtelingen uit te laten stappen. Dit geeft dan problemen met het overige verkeer daar deze weg behoorlijk bochtig is en het overzicht vermindert wordt.

Afgesproken is met de bewoners op de bijeenkomst dat als er vragen of klachten zijn dat men altijd terecht kan bij de gemeente of bij de politie!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.