Opstart WhatsApp-groep “Beverwaard Veilig”

Ondanks alle inspanningen van alle instanties om het veiliger te maken in de Beverwaard is er het initiatief om de WhatsApp-groep “Beverwaard Veilig” op te starten.

De noodzaak is aanwezig n.a.v. de vele fietsen die de laatste weken gestolen worden in de wijk. Gisteravond was er een inbraak in een woning, en vanochtend weer een melding van een gestolen fiets.

U en ik als bewoner kunnen de veiligheid nog meer vergroten om aan de WhatsApp-groep mee te doen. Hoe meer ogen in de wijk des te meer pakkans voor mensen die verkeerde dingen doen in uw en mijn wijk. Inmiddels zijn er al positieve reacties gekomen om de groep op te starten, en hoe eerder hoe beter want de donkere dagen staan weer voor de deur.

De bedoeling is te werken met meerdere personen die de groep gaan mede-beheren. Een persoon gaat de groep opstarten via de smartphone. Om deze persoon niet te belasten in het begin met de vele aanmeldingen vraag ik om uw hulp! Zes personen, en dit zijn dan bewoners uit de Beverwaard, gaan helpen om de aanmeldingen te verwerken. Liefst moeten dit personen zijn waar de meest inbraken plaatsvinden in de wijk of als de mede-beheerders aan de rand van de wijk wonen! We zouden ook clustergroepen kunnen maken en de wijk in vieren delen, maar gezien de grote lijkt dat niet nodig, maar bespreekbaar! Dus de vraag is wie wil mede-beheerder worden om aanmeldingen te verwerken? Heeft u interesse? Meld u dan aan via beverwaardigheden@gmail.com!

Er zijn ook valkuilen bij het opzetten van een WhatsApp-groep! Welke dat zijn kunt u zien in het filmpje. Lijkt handig om de mensen die de groep gaan starten om daar eerst mee om de tafel te gaan zitten voor afspraken hierover. Doe mee en meld u aan als mede-beheerder voor de WhatsApp-groep “Beverwaard Veilig”

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.