Rondgang door park A16 na onderhoudsbeurt voorjaar 2015

 

 

In het voorjaar van 2015 vond er een behoorlijke ingreep plaats in het park langs de A16 in de Beverwaard. Dit was nodig omdat er achterstallig onderhoud weggewerkt moest worden. Hoewel er op meerdere media aandacht aan was besteed kwam dit op een gegeven moment op behoorlijke kritiek te staan.

Vandaag was er dus een rondgang georganiseerd door de afdeling groen van de gemeente in het gedeelte wat een flinke snoeibeurt was ondergaan in het voorjaar van dit jaar. Een aantal bewoners hadden de moeite genomen om te luisteren en te kijken hoe het gedeelte er nu bij lag na de grote snoeibeurt. Leerzaam en interessant!

Op diverse plaatsen is door bomen weg te halen of uit te dunnen meer licht ontstaan, en ondanks dat dit nog maar kort geleden was zie allerlei planten en kruidensoorten nu al opkomen. Waar bomen gesnoeid zijn heeft men elders weer bomen geplaatst. Het laantje waar de grootse klap viel qua kappen van bomen zijn diverse bomen terug geplant, en deze zijn aangeslagen. Over een paar jaar ziet het er allemaal anders uit.

Ook dit jaar gaat men vanaf november tot eind maart weer aan de slag in het park. De nadruk zal liggen op het uitdunnen van bomen en struiken. Ook zal de boswachter weer in deze snoeibeurt betrokken worden op het controleren van de bomen op vogelnesten en vleermuizen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.