Plannen voor update speelplaatsen Deurnesingel en Vosbergenpad bekend

Skatepark Vosbergenpad

Vorige jaar in november startte de gemeente i.s.m. bewoners het traject om de speelplaatsen rondom de Deurnesingel te verbeteren! Toen op 19 november konden zij hun wensen kenbaar maken. Gisteravond 5 augustus werden de plannen voor verbetering letterlijk ontvouwd aan de hand van tekeningen voor de aanwezigen door de gemeente.

De veranderingen aan het skatepark bestaan uit het verwijderen van de half-pipe, deze is in slechte staat. Hiervoor komt terug een soort half pipe geplaatst vanuit het straatniveau zelf. Deze wordt als eerste gerealiseerd.

Als die werkzaamheden klaar zijn komt er, tussen het skategedeelte en het basketbalveld, een groene kunstgrasstrook te liggen met sportieve toestellen, op input van de bewoners. Er wordt extra groen aangelegd aan de rand langs het Vosbergenpad. Of de verlichting wordt verbeterd op het skatepark was niet bekend!

Overzicht plannen skatepark

De speelplaats op de hoek Deurnesingel krijgt ook een facelift, bestaande uit een evenwichtsbalk, duikelrek, veerelement, en een hinkelpad. Twee ronde zitplaatsen en vlinderstruiken geeft dit gedeelte een verbeterde uitstraling!

Inmiddels is een aannemer begonnen met de werkzaamheden aan de nieuwe versie van de half-pipe, het is begrijpelijk dat tijdens de werkzaamheden de speel plekken niet toegankelijk zullen zijn. Als alles volgens plan verloopt zal eind september de werkzaamheden klaar zijn.

Plan verbetering speelplaats Deurnesingel
Miniramp ter vervanging half-pipe

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.