Schaap springlevend en maakt het goed

Schaap maakt het goed

De laatste tijd krijgt de schapenhouder Nico veel telefoontjes over dat ene schaap op zijn perceel aan het Dijkje in Bolnes!

Is het schaap nu dood of niet vragen passanten zich af? Dus komt er de laatste weken vaak een melding binnen bij de politie over dit schaap! Ze nemen een kijkje en bellen dan de schapenhouder op die dan weer op kan komen draven.

Soms krijg ik zelfs heftige discussies met passanten over dit schaap en of ik er even wat aan kan doen dat het schaap er zo bijligt. Of waarom een schaap nog niet geschoren is!?

Net zoals mensen zijn schapen niet blij met de hitte, maar hier hebben ze schaduw onder de bomen en drinkwater genoeg, zei hij! Elke dag is Nico wel te vinden op zijn perceel om vers water aan te vullen. Het schaap waarvoor nu veelal gebeld wordt houdt hij in de gaten, want die heeft een kwestuur aan zijn poot, daarvoor krijgt het dier medicijnen toegediend.

Op een ander perceel heeft de schapenhouder uit Rotterdam zelfs zeil geplaatst voor schaduw, en dit geeft enige verkoeling als de wind er onder door trekt. Gisteren stonden de schapen niet onder het zeil, als ze het echt te warm krijgen zullen ze er zeker onder gaan staan!

Ook nu lag het schaap, waar veel om te doen is in de schaduw. Bij het aanroepen komt het overeind en op je afgelopen. Schaap is dus springlevend en maakt het goed, en dat geldt voor alle schapen op het perceel aan het Dijkje.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.