Tragisch lot van een eeuw oud huis aan het Dijkje

Dijkje 139 in Ridderkerk tegen de vlakte

Het Dijkje in Ridderkerk (Bolnes) gelegen op de gemeentegrens met Rotterdam- Beverwaard kenmerkt zich door (zeer)oude huizen! Groot, klein, twee onder één kap, of een rij met zeer kleine aaneengeschakelde huisjes. Sommige zijn pareltjes om te zien, maar er staan er ook een aantal die een wat minder ogend aanzien hebben.

Een daarvan is nummer 139, of liever gezegd binnenkort was! Het huis dat gebouwd is in 1825 gaat zo te zien over niet al te lange tijd tegen de vlakte! Het aanblik oogde al jaren wat minder qua onderhoud door de eigenaar. De voordeur was nauwelijks bereikbaar door overbegroeïng van de aanwezige rozenstruiken. Het had ook wel wat? In de avond zag men er wel een lampje branden, maar men zag er zelden tot nooit iemand naar binnen gaan! Eigenlijk een woning waar je snel voorbij wilt lopen of rijden?

Het huis – welke geheel vrijstaand is – bestrijkt maar 57m2 van de totale oppervlakte van 84m2 waar dan ook nog een schuur opstaat, het overige groen op het hele terrein was al die jaren slecht onderhouden. Sinds kort staan er hekken om heen en alle ramen zijn ingeslagen. Dat roept dan vragen op?

Gelukkig heerst er aan het Dijkje een ons kent ons cultuur. Vaak woont men er al jaren dus de buren zullen weten wat er aan de hand is met de bewoner(s) en de staat waarin de woning nu verkeerd?

Klassieke MG auto in de tuin

Een van de naaste buren kende de eigenaar wel, die vertelde dat hij overleden is! Hij was de eigenaar van het camperverhuurbedrijf die ooit aan de Benedenrijweg gevestigd was. De laatste tijd zaten er krakers in de woning aan het Dijkje, omdat de eigenaar elders in Ridderkerk woonde. Of de grond verkocht is dat is niet geheel duidelijk, maar er komen één of twee nieuwe woningen op te staan, meldde hij! Uit voorzorg dat de woning weer opnieuw gekraakt zou gaan worden zijn alle ramen dus ingeslagen, en staan er hekken omheen, aldus de  buurman. Volgens hem gaat de woning, die bijna een eeuw oud is, tegen de vlakte over niet al te lange tijd.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.