Tòch nog een groots Halloweenfeest in Beverwaard

Afgelopen dinsdagavond tijdens de Gebiedscommissievergadering van IJsselmonde trokken de bewoners van Beverwaard hun feest over de streep om deze alsnog vandaag door te laten gaan op zaterdag 26 oktober. De dagen daar vooraf was er veel gezegd en over geschreven. Geen vuurwerk om acht uur in de avond en geen lampionnen optocht als slot van het Halloween in Beverwaard waar men jaarlijks zo naar uitkijkt. De aanleiding waren de ongeregeldheden op Zuid tussen jongeren uit IJsselmondse en Charlois. Er was veel onbegrip bij de bewoners, maar zij waren vastberaden om deze editie tot een succes te maken net zoals voorgaande jaren.

Het was vanmiddag klokslag vijf uur toen de woorden van de dj door de speakers schalmde om te vertellen dat het halloweenfeest ten einde was. Dat was best een rare gewaarwording, omdat juist op dat moment de mensenmassa toeneemt voor het slotfestijn, de lampionnen optocht en het vuurwerk.

Normaliter draait de muziek nog door tot even voor 20:00. Lampionnen worden dan uitgedeeld en feestelijke verlichting is dan te verkrijgen om de duisternis op te vrolijken. De onderneemster had ze deze keer maar thuisgelaten!

In de middag was het winkelcentrum weer helemaal vol met bezoekers aan dit halloweenfeest waar ook een braderie aanwezig was met eigen ondernemers uit de wijk, en van buitenaf die om 11:00 begon.  In de middag gingen de activiteiten van start om 14:00 waar weer veel te beleven was! Er was voor de kinderen weer veel te doen via een strippenkaart, waaronder knutselen, schminken, en nog veel meer..! De kop van jut werd weer veelvuldig platgeslagen voor een prijs, en de gefrituurde aardappeltwisters vlogen over de toonbank!

Het werd alsmaar drukker in het winkelcentrum, en inmiddels kon je over de koppen lopen!  Bij het spookhuis stond de hele middag een dikke rij met mensen. Ook dit jaar was er weer één ingericht in een winkelpand. Aan de achterzijde van het winkelcentrum was er inmiddels een heus parkeerprobleem ontstaan.

De sfeer zat er goed in net zoals altijd, en men genoot zichtbaar van het evenement. Beverwaarders uitgedost in de guurste creaties trokken veel bekijks en gingen veelvuldig op de foto. Dit was hun feestje en dat pakt niemand af moet men gedacht hebben op dat moment?!

Overigens was er genoeg begeleiding aanwezig om alles in goede banen te leiden voor deze editie die anders dan anders was. Desalniettemin kan Beverwaard weer op een geslaagd groots halloweenfeest terugkijken!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.