Toerit Feijenoord/Oud IJsselmonde krijgt update

Toerit Feyenoord/Oud IJsselmonde krijgt update

De toerit naar de A16 vanuit Oud IJsselmonde krijgt een update op een vijftal punten! Wanneer deze uitgevoerd gaat worden is niet bekend, maar de plannen zijn in december 2017 opgemaakt bij de wegbeheerder Rijkswaterstaat.

Of na deze update de ongevallen op dat punt, waar bus en andere voertuigen met verkeerslicht geregeld is, gaat verminderen is dan nog maar de vraag? Toch zal deze update de verkeerssituatie zo lijkt het verduidelijken!

Ten eerste word het verkeersbord met de aanduiding wegversmalling op een eerder punt geplaatst aan beide zijde van de toerit.

De vooraankondigingsborden dat het verkeer waarschuwt voor een naderend roodlicht worden vervangen. Dit worden twee lichtinstallaties met elk twee knipperende oranje lichten, ook deze komen aan beide zijde van de weg te staan binnen 200 meter van het rode verkeerslicht.

De stopstreep vóór het rode verkeerslicht wordt weer duidelijker. In feite opnieuw aangebracht.

Het huidige rode verkeerslicht wordt beter gepositioneerd boven de rijstrook voor de doelgroep waarvoor deze is bestemd! Jammer dat men niet gekozen heeft bij Rijkswaterstaat om een driekleurig verkeerslicht te plaatsen!

Als laatste wordt op de busbaan, komende vanaf de Arthurweg, haaientanden op de weg aangebracht. Bij uitval van de lichtinstallatie aan de toerit geeft de bus voorrang aan het verkeer welke vanuit Oud IJsselmonde aangereden komt. Dit wordt nu alleen via een verkeersbord geregeld!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.