PostNL haalt brievenbussen weg in Beverwaard

Brievenbus bij de IJsselburgh gaat verdwijnen

Beverwaard verliest drie van zijn zes brievenbussen door herindeling!

De krimpende postmarkt heeft PostNl doen besluiten om het netwerk met brievenbussen aan te passen in heel Nederland. Dat betekent dat er brievenbussen gaan verdwijnen in de Beverwaard! Ene kant logisch want mensen versturen steeds minder brieven. Daardoor wordt bijvoorbeeld de post al enige tijd niet meer op maandag bezorgd!

Volgens PostNL blijven de brievenbussen staan op drukbezochte en goed bereikbare locaties, waaronder bij supermarkten, trein -en busstations, en aan het begin van een woonwijk!

Bij het bepalen houdt men rekening met een afstandseis die de postwet voorschrijft. Verder zijn er landelijke en regionale belangenorganisaties bij betrokken! Welke dat zijn voor Rotterdam bleef onduidelijk. Daar schort het dus aan bij deze herverdeling van de brievenbussen in de Beverwaard.

De brievenbus voor het seniorencomplex bij de IJsselburgh blijft staan! Vreemd genoeg gaat de brievenbus bij de Oude Watering in het winkelcentrum weg, dat is toch een druk bezocht punt zou je zeggen? De vraag is nu of bijvoorbeeld de gebiedscommissie van IJsselmonde hierbij is betrokken? Dit orgaan komt op voor de belangen van haar burgers, maar kunnen zij pas reageren met informatie die zij krijgen aangereikt? Op die vraag kunnen we kort zijn! Nee!!

Vorige week vroeg een bewoner tijdens het inspreekrecht bij de gebiedscommissie van IJsselmonde hier aandacht voor. Geen van de leden was hiervan op de hoogte. Werk aan de winkel dus? PostNl kan in ieder geval een brief verwachten van de gebiedscommissie van IJsselmonde!

De herindeling vindt plaats in de maand juli voor heel Zuid Holland, en per augustus wordt de nieuwe herindeling van kracht in heel IJsselmonde.

De brievenbussen die dan blijven staan zijn; Schinnenbaan bij huisnummers 1 en 130 voor de IJsselburgh, Herinckhavestraat  en Fleringenstraat. De brievenbussen aan de Oude Watering (Winkelcentrum) Nijenrodeweg en Cannenburchstraat komen te vervallen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.