Reizen bij de RET met Barcode App

Een paar weken geleden werd er een proef bij de RET gehouden om via een Barcode App op een smartphone te reizen bij de Rotterdamse vervoerder.

Vanaf heden is het mogelijk voor reizigers om met deze app vooraf te betalen voor een reis bij de RET. Om gebruik te kunnen maken van de RET Barcode App, die te downloaden is in de Playstore en App Store, maakt de reiziger eerst een account aan.

Op dit moment zijn nog niet alle poortjes en incheckapparatuur in de bus en tram uitgerust met een barcode lezer. Om deze reden zal het reisproduct, wat gekocht wordt via de RET Barcode App, worden behandeld als een zichtkaart (zie filmpje).

Nadat de incheckapparatuur is omgebouwd, moet de reiziger bij aanvang van de reis inchecken. Ook zal het dan mogelijk worden om de geldigheid van het ticket te verifiëren met de RET Barcode Controle App. Het reizen met de metro is nu nog niet mogelijk. Pas na ombouw van de incheckapparatuur kan de reiziger met de RET Barcode App inchecken en daardoor de poortjes openen.

Met de RET Barcode App kunnen vooralsnog de volgende reisproducten gekocht worden:

• RET 2 uur bus en tram

• BOB-bus reis

• Fast Ferry enkele vaart vol tarief

• Fast Ferry enkele vaart Reductie tarief

Het is niet mogelijk om een dagkaart te kopen.

Aangeschafte vervoerbewijzen zijn geldig op de dag van aankoop tot einde dienstregeling. Daarna vervallen deze en verdwijnen ze uit de RET Barcode App.

Scholenkaart bij de RET

Kort geleden introduceerde de RET ook een hernieuwd vervoersbewijs, namelijk de Scholenkaart. Dit is één OV-chipkaart waarbij voor een grote groep personen ingecheckt kan worden. Dit kon overigens al, maar door de nieuwe versie komt hiermee de huidige Scholenkaart te vervallen per 1 augustus aanstaande!

Het apart in- en uit te checken met meerdere OV-chipkaarten, als men daar nog gebruikt van maakte, behoort eigenlijk hiermee tot het verleden! Hoe de Scholenkaart werkt, en wat de voorwaarden zijn leest u op de webpagina van de RET!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.