Loos alarm om bomenkap op Molencatensingel

Op de Molencatensingel nabij huisnummer 4 gaat een kap plaatsvinden. In de aanvraag van de omgevingsvergunning staat niet vermeld om hoeveel bomen het gaat of dat er bijvoorbeeld een herplantplicht aan vastzit. Ook waarom er gekapt gaat worden. Sterker nog ter zijner tijd wordt er meer duidelijkheid verschaft over de kap. Dat is op zijn zachts gezegd erg merkwaardig te noemen, en een ruim begrip.

Nu blijkt na inwinning van informatie, die nog niet in de vergunning aanwezig was, dat het om een boompje gaat in de brandgang aan de Molencatensingel, ook wel opschot genoemd. De boom is nog niet zo groot en heeft een diameter van 30 cm. Om schade aan nabij gelegen schuurtjes te voorkomen wordt de boom dus gekapt. Een herplant plicht is ook niet van toepassing daar de boom spontaan is opgegroeid.

Blijft wel het probleem over van de bestrating rondom de bomen aan de voorzijde van de Molencatensingel op dezelfde hoogte! De bestrating is daar opgedrukt door de bomen, en de gemeente heeft vorig jaar toegezegd dat de eerder voorgenomen kap niet doorgaat, en dat er een oplossing voor gezocht gaat worden voor dit probleem.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.