Riool flink verstopt op de Oude Watering

Leegzuigen riool Oude Watering
Leegzuigen riool Oude Watering

Vanochtend vroeg was de afdeling rioolreiniging van de ROTEB, en een gespecialiseerd bedrijf bezig om een verstopping op te lossen aan de Oude Watering. Het bedrijf moest de grond openmaken om het riool te kunnen bereiken, en daar het probleem te onderzoeken. De Roteb zoog twee kolken leeg waaruit bleek dat de verstopping veroorzaakt was door de aanwezigheid van niet afbreekbare schoonmaakdoekjes.

Het is niet de eerste keer dat de ondergelegen winkelpanden last hebben van verstopping in hun riool, want in het verleden moest de Roteb er ook al aan te pas komen om de boel af te zuigen. Dit keer moest dus de straat open! De bewoners van de boven gelegen woningen zijn de oorzaak van deze problemen, want er wordt van alles door het toilet heen gespoeld waaronder andere ook vet, dit bleek uit de eerdere verstoppingen. Volgens de werknemer van de Roteb zijn hier de buizen niet voor bedoeld en voor ingericht. Deze verstopping is een logisch gevolg ervan, meldde hij.

Vaak staat er ook op de verpakking dat de artikelen afbreekbaar zijn, maar dat blijkt dus niet zo te zijn. In dit geval werd er een behoorlijke hoop afgevoerd die het riool belemmerde (zie foto’s). Afgezien daarvan kost dit jaarlijks handenvol geld om het te herstellen. De kosten van deze riool problemen worden dan d.m.v. een hogere bijdrage uiteindelijk weer belast aan de burgers.

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.