Tijdelijke dienstregeling 2021 bij de RET

RET Bus

Het mag duidelijk zijn dat door de coronacrisis de verliezen bij de landelijke OV bedrijven enorm zijn door het aanbod van minder passagiers!

Normaliter hadden de vervoerders de nieuwe dienstregeling al klaar liggen voor december, maar door deze crisis moest de RET deze aanpassen voor het eerste half jaar van 2021. Onlangs werden deze goedgekeurd door de opdrachtgever MRDH.

Onlangs is de MRDH akkoord gegaan met de ingrepen in de dienstregeling die de RET heeft voorgesteld om de verliezen in de eerste helft van 2021 op te vangen. Hiermee wil het vervoersbedrijf ongeveer de helft van het verlies in die periode opvangen. De andere helft komt uit interne besparingen die de reiziger niet raken.

Wat dit betekent voor de reizigers kunt u lezen in de overzicht van de wijzigingen. De impact van deze wijzigingen zit hem vooral in bij de afdeling bus, daar is een verlaging van de frequentie te zien. Bij de tram zijn er geen wijzigingen. De frequentieverlagingen die afgelopen november zijn doorgevoerd blijven gehandhaafd.

Voor buslijn 140 over de Beverwaardseweg via de Oostdijk naar de Kralingse Zoom heeft dit wel gevolgen! Deze gaat namelijk in de ochtendspits elk half uur rijden in plaats van elk kwartier: de ritten die vertrekken om 6:45, 7:18, 7:47 en 8:18 uur vanaf halte Politiebureau in Slikkerveer richting de Kralingse Zoom komen te vervallen.

De aangepaste dienstregeling gaat op 3 januari 2021 in.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: