Rotterdam krijgt een nieuw verkeersbord met daarop de vlag en het wapen van de stad.

Nieuwe aanduiding gemeente Rotterdam op de Groeninx v Zoelenlaan

Het viel van de week ineens op dat het verkeersbord op de Groeninx van Zoelenlaan met aanduiding “Rotterdam, richting Keizerswaard  was verwisseld voor een verkeersbord met de kleuren en met het wapen van Rotterdam erop! Best wel een prachtig verkeersbord, maar waarom ineens die verandering? En de vraag komt het verkeersbord met “” Rotterdam” erop er ook nog onder te hangen?

Het viel ook op dat de entree van Beverwaard geen vermelding heeft dat men Rotterdam inrijdt, daar einde van onze gem,eente duidelijk wordt aangekondigd op de eerder genoemde weg richting onze wijk! Moet er bij de Cannenburchstraat een verkeersbord komen met de tekst “Rotterdam”?

De Beverwaardigheden ging op onderzoek uit en kwam bij het volgende bericht die sinds deze week te lezen was op de website van de gemeente Rotterdam.

Einde Rotterdam.

Rotterdam krijgt bij alle 27 toegangswegen een nieuw verkeersbord met daarop de vlag en het wapen van de stad.

Dit komt voort uit een iniatiefvoorstel van gemeenteraadslid Tim Versnel van de VVD, waarbij hij het college verzocht om deze borden te plaatsen. Volgens hem dragen deze borden met vlag en wapen bij aan het saamhorigheidsgevoel. En geeft dit Rotterdammers het gevoel thuis te komen als zij de stad inrijden.

Het eerste verkeersbord met de vlag van Rotterdam en het wapen van de stad werd donderdagochtend 26 november geplaatst door raadslid Versnel en wethouder Wijbenga op de grens met Capelle aan den IJssel tussen de Abraham van Rijckevorselweg en het Brainpark (foto). Versnel: ‘Er zijn geen twee Rotterdammers hetzelfde. We zijn ongeëvenaard onvergelijkbaar. Dat kan hier in onze prachtige stad, omdat we elkaar hier die vrijheid geven. Ik hoop dat deze borden dat besef voeden en helpen versterken.’ In de loop van 2021 zullen deze borden op alle toegangswegen van Rotterdam zichtbaar zijn.

In het Initiatiefvoorstel ‘Wapperen met die handel’ (PDF) van de Rotterdamse VVD stonden nog zeven aanbevelingen aan het college. Zoals het plaatsen van de Rotterdamse vlag bij en op vele gebouwen in de stad, bij scholen, sportverenigingen en op trams van de RET. In februari heeft het college met de meeste punten ingestemd. Op vele plekken in de stad wappert al geruime tijd de groenwitte vlag. Ook worden er 400 Rotterdamse vlaggen ter beschikking gesteld aan de eerste 400 organisaties, verenigingen en Rotterdammers die op een originele manier aangeven wat de Rotterdamse vlag voor hen betekent. Deze actie start begin volgend jaar.

Volgens wethouder Bert Wijbenga is de trots op de stad wat Rotterdammerschap kenmerkt. ‘Onze stad is superdivers qua cultuur en achtergrond, maar allemaal voelen we ons thuis langs de oevers van de Maas, Schie en Rotte. De groenwitte vlag kun je niet vaak genoeg tegenkomen.’

Bron; Gemeente Rotterdam, foto’s Beverwaardigheden.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.