Suurhoffbrug vertrokken naar eindbestemming

Afgelopen zondag op maandagnacht is de tijdelijke Suurhoffbrug  over het water vertrokken richting de Maasvlakte! Vorige week werd zij al op 2 pontons gereden bij bouwer Hollandia-Infra inKrimpen aan de IJssel, en zou diezelfde dag nog vertrekken op 5 mei. Helaas gooide de weersomstandigeden toen roet in het eten, en werd het vertrek uitgesteld tot middernacht 10 mei.

Enerzijds werd dit door de opdrachtgever Rijkswaterstaat gedaan om zo weinig mogelijk het verkeer tot last te zijn in- en rondom Rotterdam. Anderzijds om een massaal publiek langs de route tegen te gaan.

Toch bij het vertrek stonden er mensen op de kade in Bolnes, tegenover Krimpen aan de IJssel, en aan het (Oude)IJsselmondsehoofd om dit maritieme spektakel mee te maken als de 200meter lange brug voorbij zou varen richting Rotterdam over de Nieuwe Maas.

Helaas na nog geen 20 minuten varen kreeg het te maken met tegenslag. De Van Brienenoord had klaarblijkelijk een storing waardoor het transport stil kwam te liggen voor deze brug. Aan de andere kant had dit wel weer zo zijn voordelen. De aanwezige toeschouwers konden ondanks de duisternis toch nog een mooie foto maken van de Suurhoffbrug die ook nog eens was verlicht tijdens het transport!

Meer foto’s via Rijnmond.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.