Slechte staat van riool zorgt voor verzakking in trottoir op de Rhijnauwensingel

De Beverwaard bestaat 40 jaar, maar dat gaat de laatste tijd nogal gepaard met wat gebreken in de infrastructuur van de wijk. Was het de laatste tijd de straatverlichting die het liet afweten door defecte kabels, vandaag kunnen we een hoofdstuk toevoegen in verband met de slechte staat van de riolering op de Rhijnauwensingel t.h.v. de Keverborgstraat!

Daar stond sinds woensdagochtend een aannemer te graven in het trottoir. Niet lang daarna verschenen drie auto’s van de gemeente ten tonele die normaliter het riool onderhouden. Constatering, er was een gat geslagen in een buis die dus pal onder het voetpad lag, want er was een dag ervoor een verzakking gemeld!

Het gat in de rioolbuis had ervoor gezorgd dat het zand was weggespoeld, en logischer wijs begon het trottoir te verzakken. Nog een wonder dat hierdoor geen ongelukken hebben plaatsgevonden! Vaak rijdt er -of staat op het trottoir een vrachtwagen geparkeerd die de kledingcointainers van het Leger des Heils komen legen waar nu het riool stuk is gegaan. Misschien moet de gemeente er eens over nadenken om die twee containers te verplaatsen?

Het riool gaat met noodmiddelen gerapareerd worden, maar volgens de gemeentemedewerker van de riooldienst sluit hij niet uit dat dit stuk riool over een langere lengte in slechte staat is!? Het zal er misschien op uit zal draaien dat een veel een groter gedeelte vervangen moet gaan worden op de Rhijnauwensingel.

De straat waar het gat nu is onstaan werd in 2004 opgeleverd onder de naam Noord-Zuid verbinding in de Beverwaard. Waarschijnlijk heeft men toen niet dit riool vervangen?

Eén antwoord op “Slechte staat van riool zorgt voor verzakking in trottoir op de Rhijnauwensingel”

  1. Het was vroeger landbouw grond en olie pomp6stonde er ook langs het dijkje. Maar er zijn overal verzakkingen ook aan schuurtjes huizen je kan het overal merken om dat onder de Beverwaard veengrond licht. En dat is het probleem waar wij op wonen!!

Geef een reactie