Boom legt het loodje door zomerstorm

Boom omgewaaid op de Loevensteinsingel

Aan het einde van de zondagmiddag moest de brandweer uitrukken naar een zijstraat van de Loevensteinsingel in de Beverwaard voor een omgewaaide boom op een parkeerplaats!

Het was een geluk bij een ongeluk dat er geen gewonden zijn gevallen. Een omwonende bewoner verklaarde dat hij zojuist de boom was gepasseerd. Niet veel later hoorde hij een hoop gekraak! Toen hij naar buiten keek zag hij de boom dwars over het voet-fietspad liggen van de Loevensteinsingel.

De boom, een robinia-exemplaar, veroorzaakte wonder boven wonder geen schade aan andermans eigendommen, wel was zij deels op kleine voetgangersbrug over de singel gevallen!

Boom deels op de kleine brug gevallen

Het is niet de eerste keer dat hier een boom omvalt verklaarde een buurtbewoner, hij vraagt zich af of de twee overgebleven bomen die daar ook op de parkeerplaats staan, nog wel veilig zijn? Ze staan ook al scheef!

Hij is namelijk bang dat de twee overige exemplaren in de straat het ook niet lang meer gaan maken! Het is niet de eerste keer dat hier een boom omvalt op deze parkeerplaats. De boom die nu omgevallen is, was een combinatie van wind en een rotproces in de kern van de stam.

De brandweer had er in ieder geval genoeg werk aan om de boom in stukken te zagen om het voet-fietspad vrij te maken.

De motorzaag bood uitkomst

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.