Schotse Hooglanders zijn weer terug op het Eiland van Brienenoord

Een van de jonge Schotse Hooglanders op het eiland

De Schotse Hooglanders zijn weer thuis! Woensdagmiddag arriveerde zij per aanhanger op het Eiland van Brienenoord en werden zij onder toeziend oog van een persmoment bij de kraal losgelaten.

Het zijn niet de koeien die hier als kudde op het eiland rondliepen de laatste jaren of geboren zijn! Deze komen wel uit Rotterdam en ze werden in verschillende parken van de stad geboren. Twee van de één jaar oude exemplaren komen uit het Schiebroekse Park, de derde woonde eerder in Hoogvliet.

Eind 2019 stonden de koeien voor het laatst op het eiland, en daarop volgde een grote metamorfose op en rond het eiland van Brienenoord. Voor hen was er dus al die tijd geen plaats! Nu de laatste machines zijn vertrokken en het eiland op 25 september werd geopend, konden de Schotse Hooglanders weer terugkeren.

Ze blijven de winterperiode op het eiland, want er is in die tussenliggende periode van afwezigheid voldoende voedsel voor de koeien. Bezoekers van het eiland hoeven niet bang voor de dieren te zijn, zegt de boswachter. “Het zijn heel rustige koeien. Als je ze met rust laat, laten ze jou ook met rust. Het best kun je op twintig meter afstand van ze blijven.”

Brontekst: Rijnmond Foto’s: Beverwaardigheden.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.