Schotse Hooglander geboren op eiland van Brienenoord

Bezoekers stonden vorige week vrijdag raar te kijken toen zij een wandeling maakt over het Eiland van Brienenoord! Er liepen ineens 4 Schotse Hooglanders rond!

Na afwezigheid van 2 jaar waren er sinds november 2021 weer Schotse Hooglanders te bewonderen tot vreugde van de liefhebbers van dit eiland en haar roodbruinharige bewoners op Rotterdam Zuid Oost. Zij moesten tijdens de metamorfose van het eiland af. Ook het voedsel zou weleens een probleem kunnen worden?

In november keerde een kleinere andere kudde terug dan voor de metamorfose van het eiland. Drie dames – die uit andere Rotterdamse parken werden gehaald – werden hier uitgezet op het eiland en zij voelde zich al snel thuis. Vorige week beviel een van de dames van een kalf, dat was voor ieder een grote verassing! Ook de boswachters van Rotterdam hadden het niet opgemerkt dat er een dame zwanger was. Het zijn namelijk nog jonge en dus worden zij nog groter, volgens de boswachter.

De voortplanting moet hebben plaatsgevonden op de vorige locatie voordat ze naar het eiland verhuisde. Of de andere twee dames ook zwanger zijn is niet bekend? In ieder geval lopen er nu vier dames op het eiland van Brienenoord rond, want het kleine kalfje blijkt een meisje te zijn. Traditiegetrouw krijgt de jongeling een naam beginnend met de letter ‘B’, omdat het op het eiland van Brienenoord is geboren. Deze traditie werd in stand gehouden door de vorige beheerder(s) van het eiland! Helaas blijft het nu bij een nummer in het oor net zoals bij de overige Schotse Hooglanders?

Als je een kijkje gaat nemen, hou dan 25 meter afstand van deze dieren en geniet ervan op afstand.