Bewoners gaan voor een schoner randpark in Beverwaard

Deelnemers Like je Wijk Tornado
Deelnemers Like je Wijk Tornado

Vorige week een schoonmaakactie onder de naam Participasen in de wijk. Op zaterdag 11 april werd een bewonersinitiatief uitgevoerd onder de naam, de Like je Wijk “Tornado” in het kader van de participatie tussen gemeente en bewoners. Deze werd voor de vierde maal in successie uitgevoerd. Deze keer georganiseerd door een bewoner uit de Beverwaard. Hoewel de groep met bewoners misschien niet zo groot was trok men met vuilniszakken en prikkers het park in!

De aftrap werd gegeven in de speeltuin de Stormpolder om 13:00 uur waar men zich moest verzamelen. Daar kregen zij eerst een lunch aangeboden, waaronder ook leden van de Gebiedscommissie van IJsselmonde, en de gebiedscoördinator van Beverwaard. De gemeente zorgde voor de benodigde spullen en voor afvoer van het vuil.

Het meest voorkomende vuil was toch wel de vele blikjes die te vinden waren bij de voetpaden die toegang gaven tot de geluidswal waaruit dit park hoofdzakelijk bestaat. De onlangs gepleegde onderhoudsbeurt van het groen in het park zorgde voor een grondige aanpak in de plantsoenen die hierdoor beter bereikbaar waren geworden om schoon te prikken.

Bij terugkomst in de Stormpolder bleek, ondanks dat er minder bewoners deelnamen, dat het aantal zakken met vuil niet zo groot was. Is dit nu te wijten aan de minder aantal deelnemers of was het vuilniveau in het park verbeterd? De deelnemers waren in ieder geval tevreden met het behaalde resultaat, en dit in anderhalf uur tijd!

Dit smaakt naar meer volgens een bewoonster die duidde op een ander park in de Beverwaard, en waarom zou dit eigenlijk volgens een bewonersinitiatief moeten gaan? Er is een zeer groot Facebook in de Beverwaard waaruit deze deelnemers nu ook gehoor gaven. Misschien krijgt deze “Tornado” ook nog een vervolg in de nabije toekomst elders in de wijk?

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.