Grens van parkvervuiling bij Schinnenbaan nu al bereikt. Gemeente doe iets!

Vrijdag 11 april, een prachtige voorjaarsdag in de Beverwaard, maar juist dat mooie weer geeft nu al weer aanleiding voor overlast waar de Beverwaarders tegen aanlopen.

Bij de gemeente spreekt men van een recreatiegras waar bewoners kunnen vertoeven op allerlei manieren. Potje voetbal of badminton etc.. De laatste jaren weet men wel beter, want als de eerste zonnestralen het park belichten staat het garant voor enorme vervuiling van dit park, en het wordt steeds erger lijkt het wel. Hierdoor blijven bewoners, die het park wel op een normale manier willen gebruiken, weg. Een hond raakte onlangs gewond door glasscherven op het voetpad om maar een voorbeeld te noemen. De ergernis neemt toe, en men mijdt liever dit park!

Gistermiddag leek er niets aan de hand, en grote groep bewoners vermaakte zich prima in het park. Totdat het moment komt dat de honger gestild moet worden via de plaatselijke snackbar en drank uit de supermarkt. Tot zover ook nog niets aan de hand, maar dan is de vraag hoe ruim je die rommel nou op die jezelf maakt. De vuilniszak bood een uitkomst of de aanwezige prullenbak. De eerste optie werd voor gekozen, maar schijn bedriegt. Gisteravond toen men het park verliet waren er hopen vuil in brand gezet op het podium.

Uiteindelijk bleek vanochtend de puinhopen niet te overzien. Botjes van kippen, flessen stuk gegooid, al dan niet van glas, lagen verspreidt over trottoir en op het recreatiegras. Daarnaast twee brandvlekken op het podium erbij die toch niet zo lang geleden een opknapbeurt onderging. Het creatief omgaan met mayonaise en ketchup op het trottoir met de postcodecijfers 3077 wijzend op de Beverwaard. Als men nu zo trots was op de wijk hadden ze beter de rommel op kunnen ruimen, en dit achterwege kunnen laten?

De gemeente is nu aan zet! Wat zij gaat doen, want het park is nu al zwaar vervuild en eigenlijk onleefbaar voor de rest van het komende voorjaar, en zomer om deze überhaupt nog te gebruiken.

Bewoners worden opgeroepen om onregelmatigheden te melden, maar dit blijkt geen enkele nut te hebben, omdat dit om een jarenlang structureel probleem gaat. Ook geeft de politie niet altijd gehoor aan een melding door andere prioriteiten. Hierdoor haken bewoners af!

In het verleden is hier wel over gesproken tussen bewoners en gemeente in 2013, maar men durft als gemeente niet de knoop door te hakken om het podium te laten weghalen of buiten gebruik te stellen.

De redding lijkt wel nabij, want deze week kondigde het college van Rotterdam aan om hoge boetes en zelfs werkstraffen op te gaan leggen voor notoire vervuilers in de stad. Dit lijkt toch alweer een utopie verhaal te worden als er veel te weinig toezicht is in de wijken op dit gedrag.

De grens in het park aan de Schinnenbaan lijkt nu al bereikt t.a.v. vervuilers. De gemeente is aan zet om dit tot een acceptabel niveau te brengen!

 

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.