Schooltuinen Natuurstad een tuin vol met groenten in een oase van groen

Langs de geluidswal van de Beverwaard liggen al jaren de schooltuinen. Een paar jaar geleden nam de organisatie Natuurstad deze tuinen over van de gemeente Rotterdam. Wie daar nu een bezoekje brengt ziet dat de onlangs in de grond gepote groente met de dag groeien. De tuinen liggen in een oase van groen in de Beverwaard!

De kinderen van de scholen uit Beverwaard hebben deze een maand geleden aangebracht. Voor de groei van allerlei soorten groenten zit het weertype erg mee! Regen en zonneschijn wisselen elkaar dit voorjaar af, maar zorgen voor de groei in deze tuinen die er gestructureerd bijliggen. Zoals vroeger elk kind een tuintje had, zo houden zij nu gezamenlijk deze bij. De groenten worden straks verdeeld onder hen om mee naar huis te nemen.

Ondanks dat de schooltuinen in een oase van groen liggen, is het geluid van de A16 hoorbaar! Toch weerhouden de vogels het niet om hier hun leefgebied te hebben volgens de medewerkers van Natuurstad. Onlangs zat er een sperwer, een roofvogelsoort, in de tuin uit te rusten. Die werd mooi vastgelegd door de beheerder(s).

De tuin is doordeweeks toegankelijk voor iedereen om een kijkje te nemen!

Bijenhotel