Voetpad krijgt verharde toplaag maar speeltuin wordt vergeten?

Het voetpad op de Groeninx van Zoelenlaan tussen de Notenhagen en de Groene Tuin krijgt een verharde toplaag. Maandenlang moesten voetgangers van en -richting Keizerswaard gebruik maken van de ijzerenplaten gelegen in de groenstrook langs het fietspad. Die werden een tijd geleden weggehaald en bleef er niets anders over om over het druk bereden fietspad te lopen. Niet echt een ideale verkeerssituatie?

Deze week is men begonnen met het verharden van het voetpad welke snel gereed zou komen volgens de aanwezige aannemer. De voetpaden komend uit de Hagenbuurt kunnen hierdoor ook weer aansluiten op dit nieuwe voetpad. Daarnaast zal CityTec nieuwe straatverlichtingmasten plaatsen, deze zijn verouderd.

Blijft alleen nog de vraag over of de verhoogde groenperken met kleigrond, waar de speeltoestellen voor de jeugd in de wijk Groenehagen op staan, verbeterd wordt? Nu valt er voor hen hier niet te spelen en met de komende zomer voor de deur is dat wel erg zuur. De aannemer geeft aan niet te weten wanneer de kleigrond daar glad gestreken wordt. Het zou nog wel kunnen bij navraag, maar dan moet er nu wel mee gestart worden. Dat wordt dus even afwachten.