Scholen op avontuur in de Rotterdamse jungle

Eiland van Brienenoord

Met je schoolklas op avontuur in de Rotterdamse jungle op het Eiland van Brienenoord op Oud-IJsselmonde i.s.m. ‘De Stad Uit’.

Ervaar hoe het Nederlandse landschap ontstaat!

Je maakt met je klas een avontuurlijke ontdekkingstocht, kris kras door de ruige natuur. Met verrekijkers en loepjes ontdek je de mooie en bijzondere dingen van de Rotterdamse getijdennatuur.

De deskundige begeleiding wordt gedaan door de medewerkers van Ark Natuurontwikkeling.

  • Veldles op school van 1 lesuur
  • 2 uur durende excursie met schepnetten, zoekkaarten, verrekijkers

Kies je favoriete plek

Excursie getijdenpark op het Eiland Brienenoord: Op de fiets geschikt voor scholen uit Feijenoord, Charlois en Kralingenen IJsselmonde, voor overige scholen beschikbaar als busreis.

Excursie getijdenpark Vijfsluizen bij Schiedam: Op de fiets voor scholen uit Delfshaven, Voor alle scholen langs de B Metrolijn geschikt met het openbaar vervoer. Vanaf metro Vijfsluizen is het 10 minuten lopen naar het getijdenpark. Voor overige scholen beschikbaar als busreis

Ontdek met je klas hoe mooi en bijzonder getijdennatuur is.

De Stad Uit met school richt zich op groep 6, 7 en 8 van de basisschool. We werken vooral veel samen met scholen die ook Lekker Fit school zijn. De  programmering van DSU sluit aan op lesdoelen.

Je gaat met de hele klas op ontdekkingstocht dichtbij huis. Kinderen leren over het leven met de getijden, over eb en vloed, natuurbeheer en over de dieren die hier leven. Lekker met je voeten in het water, op avontuur in een uitdagend gebied.

Wanneer?

Tussen 1 maart en 1 juli 2018.

Meer info? www.destaduit.nl

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.