Onderhoudswerkzaamheden gemaal Beverwaard

Gemaal Oude Watering

Op 5 maart 2018 start de gemeente Rotterdam met onderhoudswerkzaamheden aan het gemaal Beverwaard. Naar verwachting zijn deze werkzaamheden eind maart 2018 gereed.

De gemeente Rotterdam heeft zo’n 1000 gemalen in beheer. Deze gemalen voeren bij elkaar ongeveer 90 miljoen kubieke meter afvalwater en 20 miljoen kubieke meter regenwater af. Rioolgemalen transporteren het afvalwater. In de totale keten van het verzamelen en transporten van afvalwater spelen de rioolgemalen een belangrijke rol.

Het grootste deel van Rotterdam ligt lager dan het omringende water. Om het gebied droog te houden en wateroverlast te voorkomen, moeten regen- en afvalwater snel en efficiënt worden afgevoerd. Dit gebeurt door een uitgebreid stelsel van persleidingen en gemalen.

Een rioolgemaal staat op het laagste punt in een bemalingsdistrict en pompt het afvalwater verder over een lange afstand of naar een hoger gelegen district. Uiteindelijk gaat het afvalwater vanuit een eindgemaal, dat het water uit meerdere districten verzamelt, naar een afvalwaterzuiveringsinstallatie (AWZI).

Regelmatig onderhoud aan de gemalen is noodzakelijk om dit proces goed te laten verlopen.

Werkzaamheden: In het rioolgemaal op de hoek van de Oude Watering en de Nemelaersingel vindt tijdens de uitvoeringsperiode onderhoud plaats aan het bassin. Het bassin is het deel waar het water binnenkomt. Deze wordt gereinigd, behandeld en voorzien van een nieuwe coating.

Pompinstallatie: U als omwonende merkt weinig van de onderhoudswerkzaamheden van het gemaal. De inzameling en het transport van afvalwater blijft continu gewaarborgd. Er wordt een tijdelijke pompinstallatie geïnstalleerd op het grasveld naast het gemaal die de functie van het gemaal overneemt. Deze (geluidgedempte) pomp draait draait, indien er afvalwater aanbod is, dag en nacht totdat de werkzaamheden zijn afgerond.

Bereikbaarheid: Tijdens de werkzaamheden blijft de Oude Watering ter hoogte van het gemaal toegankelijk voor verkeer. Om het gemaal komen bouwhekken te staan.

Overlast: Het werk veroorzaakt (geluid-)overlast. Wij zullen de hinder zoveel mogelijk beperken. Er wordt gewerkt van maandag tot en met vrijdag van 07.00 – 16.00 uur en indien noodzakelijk in de avonduren tot 22.00 uur. Slecht weer of andere omstandigheden kunnen het werk belemmeren. In dat geval is het mogelijk dat de werkzaamheden langer duren.

Informatie: Voor meer informatie, vragen en/of klachten kunt u contact opnemen met de heer P.P van Druten, afdeling Communicatie gemeente Rotterdam. Bereikbaar op werkdagen op telefoonnummer 06-10111201 of per mail pp.vandruten@rotterdam.nl

Bron en foto: Gemeentewerken Rotterdam

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.