Deel Beverzuil door roetschade besmeurd

Beverzuil beschadigt aan de Cannenburchstraat

Kunst in de buitenruimte, je vindt het mooi of niet! De aannemer die afgelopen twee weken bezig was met herstel van de tramrails aan de Cannenburchstraat had daar wel een mening over? Hij plaatste de tijdelijke afvoerpomp, voor het wegpompen van het grondwater, naast de aanwezige ‘Beverzuil’. Deze vergat hij dus om af te schermen?

Conclusie, nu is een gedeelte van het kunstwerk compleet zwart geworden doordat de uitlaat van die pomp het roet op het kunstwerk uitstootte. De vraag is nog maar of dit nog hersteld kan worden en wie er gaat opdraaien voor de schade?

Juist tijdens de herinrichting van de Cannenburchstraat was er door de gemeente vorig jaar besloten om het kunstwerk elders op te slaan om beschadiging te voorkomen tijdens de werkzaamheden. Nadien werd ‘de Beverzuil’ weer op zijn oude locatie teruggeplaatst! Helaas moest er afgelopen weken toch nog werkzaamheden verricht worden in dat gebied, dit i.v.m. problemen aan de tramrails.

De Beverzuilen zijn in de jaren “90 gemaakt i.s.m. de scholen in de Beverwaard. Leerlingen maakten destijds een mozaïekplaquette die op de kunstwerken werden bijgezet. Overigens werd dit financieel ondersteund door Woonbron. De maker van ‘de Beverzuilen’ is kunstenaar Chris Ripken! In 2013 werden de kuntwerken opgeknapt, en ook nu i.s.m. de scholen, en nieuwe mozaïekplaquettes werden bij gezet.

Dikke laag zwarte roet op de Beverzuil

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.