Scheepscasco rolt loods uit aan de Oostdijk

Scheepscasco bij NMC

De bedrijven aan de Oostdijk van vroeger hebben een grote geschiedenis. Verolme en Boele waren gerelateerd aan de scheepsbouw -en onderhoud hiervan.

In de vorige eeuw begin jaren 70 ging het bergafwaarts met de scheepsbouw in Nederland, en zo ook aan de Oostdijk . Zeker de oudere IJsselmondenaren of Ridderkerkers zullen zich dat nog kunnen herinneren. De loodsen bleven wel overeind, en in de verre toekomst staat daar voor zover bekend woningbouw gepland!

Toch is de bedrijvigheid in scheepsbouw en onderhoud nooit echt verdwenen. Regelmatig hoor je in de omgeving het gehamer op staal of zie je lichtflitsen van laswerkzaamheden vanuit die loodsen. Het gaat dan ook wel eens mis zoals in 2015 in een loods brak er brand uit in een schip waaraan werd gewerkt!  Daarnaast worden er bijvoorbeeld regelmatig grote scheepsdelen gebouwd en verscheept.

Gisteren rolde er letterlijk weer, net zoals vorig jaar augustus, een scheepscasco uit de loods van NMC aan de Oostdijk. Een jacht die elders verder opgebouwd gaat worden via Feadship. Een deel van de aluminium opbouw die op dit scheepscasco staat werd toen ook al gebouwd aan de Oostdijk door Bayards. Bij de vraag hoe het schip heet en wie de eigenaar is worden meestal geen mededelingen gedaan, maar op de website van Feadship kan men meestal wel het eindresultaat zien in een filmpje en de naam van het jacht!

Bron: Trust Verolme – foto’s Beverwaardigheden.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.