Brand in oude Verolme loods aan de Oostdijk

Brand in oude loods van Verolme
Brand in oude loods van Verolme

Vrijdagmorgen was er brand ontstaan in één van de oude Verolme loodsen aan de Oostdijk. Daar bleek een deel van een schip in brand te staan waar aan gewerkt werd. Hoe de brand is ontstaan is nog niet duidelijk

De hulpinstanties rukten uit met groot materieel naar de brand, waaronder brandweer ondersteund door eenheden uit Capelle aan de IJssel en Alexanderpolder. Daarnaast stonden voor de poort twee commandowagens van de brandweer opgesteld. Twee blus boten van het Havenbedrijf werden ingezet om te assisteren.

In de eerste instantie was er veel rook ontwikkeling richting Krimpen en Capelle. Door inzet van de blusboten probeerde men dat te voorkomen door een waterscherm te realiseren. Later draaide de windrichting naar Bolnes, en een gedeelte van de Beverwaard. Hierdoor werd er twee keer een NL-Alert uitgegeven, maar naar nu blijkt heeft niet iedereen die ontvangen?

Veel bekijks bij de brand
Veel bekijks bij de brand

De brand trok overigens veel bekijks door bewoners vanuit de omliggende wijken, en om de hulpinstanties de ruimte te bieden werd er uiteindelijk de Oostdijk afgesloten voor het verkeer. Bewoners in de naastgelegen woonwijk mochten wel passeren. Het overige verkeer moest onderlangs via de Beverwaardseweg rijden richting Bolnes.

Bij de brand raakte overigens niemand gewond!

Brandweer slaat bovenste ramen in v.d. loods
Brandweer slaat bovenste ramen in v.d. loods

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.