Schade Oud en Nieuw Beverwaard editie groter dan vorig jaar

Tramhalte Oude Watering
Tramhalte Oude Watering

Het lijkt erop of de Beverwaard redelijk ongeschonden deze editie van de jaarwisseling is door gekomen. Vorig jaar was er na een inspectie ronde relatief weinig tot nihil schade was! Dit jaar bleek de oud en nieuw viering de gemeenschap iet meer te gaan kosten!

Naast de grote troep van vuurwerkresten in sommige straten bleef men te lang doorgaan met het afsteken van vuurwerk. Rond de Oude Watering/Rhijnauwensingel was dit dan ook duidelijk merkbaar en heden ochtend ook zichtbaar. Een ruit van tramhalte 23 moest het ontgelden, en een prullenbak ontkwam niet aan een stuk vuurwerk. Deze was helemaal opgeblazen!

Veel prullenbakken waren dan ook niet bestand tegen al dat vuurwerk. Uit voorzorg waren ze afgesloten, maar dat bleek niet overal te zijn, en ondanks de afsluiting gingen deze met vuil en al de lucht in.

Prullenbakken opgeblazen
Prullenbakken opgeblazen

Een ondergrondse vuilcontainer moest al eerder op de avond geblust worden door de brandweer aan het Genhoeserf. Op de Houdringeweg bleef het ook dit jaar weer relatief rustig. Voorgaande edities verliepen toen onrustig! Toch werd er rond de klok van twee uur daar een bankstel in de fik gezet. De situatie escaleerde niet. In vele straten waren resten van vuurwerkbrandjes te zien. Hier en daar waren prullenbakken van de Roteb opgeblazen, en was er ingebroken in een kelderbox.

Ondanks dat er meer schade te constateren is in de wijk lijkt het erop dat de Beverwaard een rustig oud en nieuw heeft gekend!

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.