Rabobank pinautomaat Rhijnauwensingel nu óók leeg

Geldautomaat nu leeg aan de Rhijnauwensingel
Geldautomaat nu leeg aan de Rhijnauwensingel

Het is vervelend maar het is niet anders. De pinautomaat van de Rabobank aan de Rhijnauwensingel is nu óók leeg door de staking van de werknemers het bedrijf Brinks geldtransport die deze normaliter vulde voor deze bank.

Het conflict draait om een sociaal plan die de werknemers willen hebben van Brink’s. Dit omdat er circa 600 tot 1000 mensen hun baan bij dat bedrijf kwijtraken, want de Rabobank heeft het contract met Brink’s opgezegd. Toch leek het erop dat Brink’s nog deels voor de Rabobank geldstromen ging verzorgen, maar nu blijkt dit niet zo te zijn.

Vandaag was er nog een kort geding tussen Brinks en de bonden, en de rechter oordeelde dat de staking voorlopig mag door gaan. Het contract tussen Brink’s en de Rabobank loopt af op 1 juli 2015, en daarna gaat Geld Service Nederland de geldstromen verzorgen. GSN werd enkele jaren geleden door ABN Amro, ING en Rabobank opgericht, om de geldverwerking voor hun filialen te stroomlijnen. Het bedrijf verzorgt het tellen, sorteren, opslaan en transporteren van een deel van de bankbiljetten in Nederland en de bevoorrading van geldautomaten.

Het is dus afwachten wanneer de pinautomaten weer bijgevuld gaan worden, voorlopig zullen de Beverwaarders geduld moeten hebben.

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.