Lokatie Hotspot Hutspot gestopt en vertrokken uit Lombardijen

Hotspot Hutspot vertrokken uit Lombardijen

Geldproblemen en een moeizame relatie met verhuurder Woonbron maken dat stichting Hotspot Hutspot stopt in Rotterdam-Lombardijen, zo stond onlangs te lezen in het AD-RD. De organisatie, die gezonde maaltijden kookt voor een gering bedrag en dat voor arme, hulpbehoevende Rotterdammers en Schiedammers zelfs gratis doet, trekt op 15 december voor het laatst de keukendeur dicht in de het Jan Meertensflat.

Gisteren heeft men de gebruikte ruimte van het Jan Meertensflat aan de Van Langendonckstraat opgeleverd en de sleutel bij Woonbron ingeleverd! Opmerkelijk is dit wel, want onlangs werden door GroenLinks en de ChristenUnie-SGP op 13 november schriftelijke vragen gesteld in de gemeenteraad van Rotterdam omtrent de problemen van Hotspot Hutspot in Lombardijen. Door het sluiten van de lokatie Hotspot Hutspot in Lombardijen lijken de bewoners van deze wijk en het Jan Meertensflat de grote verliezers?

Een van die vragen gaat over de brief die Hotspot Hutspot gestuurd zou hebben. Beide partijen vragen zich af of deze gezien is en beantwoordt is?

GroenLinks en Christenunie-SGP willen dat dit initiatief behouden blijft voor Rotterdam Zuid. De stageplaatsen, de gezonde maaltijden, de plek voor jongeren; het is van grote waarde. GroenLinks vraagt daarom het stadsbestuur haar nek uit te steken voor dit mooie initiatief en dat zij helpt met zoeken naar een nieuwe locatie op Zuid! De antwoorden op deze brief van de GroenLinks en Christen Unie SGP zijn door het college nog niet gegeven.

Een paar jaar geleden was er nog grote verontwaardiging in de gemeenteraad over sluiting van meerdere restaurants in seniorencomplexen in Rotterdam, waaronder ook die van de IJsselburgh in de Beverwaard. In 2018 sloot toen het restaurant, toen was Humanitas nog beheerder van het pand en werd daarna overgenomen door Woonbron. Hotspot Hutsput had toen intresse, maar uiteindelijk ging dit niet door. Sinds begin december 2018 ging het restaurant weer open die inmiddels zijn tweede eigenaar heeft sindsdien!

Via AD-RD, Beverwaardigheden, foto via Hotspot Hutspot

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.