Bewoners positief over opstart WhatsApp groep voor veilige wijk

Via een bewoonster uit de Beverwaard kreeg de Beverwaardigheden een link toegestuurd hoe bewoners nog meer bij kunnen dragen aan de veiligheid in hun eigen wijk. Door een WhatsApp-groep op te starten kan de criminaliteit in hun buurt verder teruggedrongen worden. Wat de ervaringen zijn in Tilburg met een WhatsApp-groep is te lezen via een artikel op de website van het AD.

Inmiddels zijn er al een paar positieve reacties op het bericht gekomen van Beverwaarders om hieraan mee te doen via het Facebook van de Beverwaardigheden. Wel moeten er afspraken gemaakt worden van wat je nu allemaal gaat melden? De laatste tijd zijn bijvoorbeeld fietsendieven actief in de Beverwaard, en een melding naar de deelnemers in de Whatsapp-groep zou kunnen helpen om deze daders een halt toe te roepen. Goed zou het in ieder geval zijn als de wijkagent(en) zich ook aansluit bij de WhatsApp-groep.

In het artikel staat te lezen dat de gemeente deelnemers selecteert, maar in feite zouden de bewoners dit zelf ook kunnen regelen? Mocht de gemeente, in dit geval de Gebiedscommissie van IJsselmonde, dit bericht lezen dan zijn ze van harte welkom om de bewoners daarbij te ondersteunen.

Wanneer de WhatsApp-groep het licht gaat zien is nog niet duidelijk, maar de donkere dagen komen er weer aan, en het zou goed zijn als deze dan actief is!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.