Renovatie flats ‘De Kreek ‘ in volle gang

De renovatie van de drie Kreekflats in de wijk Kreekhuizen zijn in volle gang. Over twee van de drie flats ontstond in 2018 onzekerheid of deze gerenoveerd zouden gaan worden i.v.m. de kosten. Woonbron ging daaraan twijfelen en wilde in eerste instantie deze twee flats slopen. Op dat moment was men al wel begonnen met de renovatie van het eerste flat!

Het eerste gerenoveerde flat is inmiddels klaar en wordt bewoond, over de andere twee flats kan er gemeld worden dat deze uiteindelijk toch gerenoveerd worden. Dus de overweging om de flats niet te slopen werd teruggedraaid door Woonbron. Men is alweer een tijd bezig met deze enorme renovatie klus. Het project De Kreek is een renovatieproject waarbij alleen de oude draagconstructie is overeind gebleven.

Hiervoor worden onder andere de voor– en achtergevels vervangen door goed isolerende en geluidsdichte wanden en kozijnen. Er wordt een extra lift gerealiseerd en veel aandacht gegeven aan de algemene ruimten, zodat het vanaf de hoofdentree van het complex tot aan de voordeur van de woning een fijne plek wordt. Beide flats worden aangesloten op het duurzame warmtenet van Rotterdam. Alle appartementen worden vervolgens voorzien van nieuw sanitair, een complete badkamer en een ingerichte keuken. Alles volledig gasloos! Het is niet bekend wanneer de renovatie klaar is!

Eerste gerenoveerde flat

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.