Straatnamen in de Beverwaard – Kasteel Middachten

Ooit wel eens over nagedacht wat de betekenis van uw straatnaam is? Die straatnamen worden door een commissie bepaald. De straatnamencommissie is een onderdeel binnen de gemeente Rotterdam.

Straten worden vaak vernoemd naar personen, gebeurtenissen of locaties. Voor meer info hierover kun je terecht op de Rotterdamse gemeentelijke website.

In Beverwaard zijn de straten vernoemd naar kastelen en burchten van eeuwen geleden. Soms niet meer dan een ruïne, maar soms nog in hele goede staat, en te bezoeken! Het Middachtenplantsoen ligt in het oosten van de wijk Beverwaard! Nagenoeg ligt het kasteel waar het plantsoen zijn naam dankt in het oosten van Nederland. Toeval? Ongeveer 130km reizen vanaf Rotterdam naar het dorp de Steeg in Gelderland is het kasteel gelegen vlakbij de rivier de IJssel.

Middachten is een cultureel landgoed met een voor Nederland uitzonderlijk karakter. De uniciteit wordt gevormd door de grootte, de authenticiteit en de samenhang tussen de verschillende onderdelen. Deze samenhang is in de loop van de jaren op organische wijze gegroeid. De verantwoordelijkheid voor het landgoed rust al meer dan 800 jaar bij door vererving (binnen de familieband) elkaar opvolgende geslachten. Kasteel en landgoed Middachten kennen dus een rijke en lange historie. Kasteel en landgoed zijn nog steeds particulier bezit. Middachten is een landgoed in bedrijf : er wordt landbouw bedreven, gewerkt in huis en tuinen, er is een timmerwerkplaats en er wordt hout geoogst en gejaagd. Inmiddels wordt het landgoed gerund door de 25e generatie. Wie meer informatie wil over dit kasteel kan de website bezoeken.

De tuinen van Versailles waren tussen 1700-1725 de inspiratiebron voor het grondplan (de muren, grachten en lanen) van de tuin. De tuinen rondom het kasteel hebben in de loop der tijd meerdere stijlen gehad, namelijk een Franse en Engelse stijl. Toch kwam er weer een formele tuin terug waarin de Engelse aspecten bewaard moesten blijven. Gezegd hebbende dat dit gelukt is! Via een audiotoer leer je meer over deze prachtige tuin op kasteel Middachten kennen. De tuinen zijn tegen betaling te bezoeken.

Het huis is toegankelijk via een boogbrug die omring is door water. Het huis is weliswaar niet bewoond, maar het is nadrukkelijk geen museum en wordt als bewoond huis getoond. De familie wil er geen attractie van maken, maar het huis en de tuinen in stand houden, het huiselijke karakter bewaren en tonen aan geïnteresseerden.

Er valt nog veel meer te vertellen, maar het is aan te raden om eens een bezoek te brengen aan Kasteel en Landgoed Middachten. Voor meer informatie zie de

websitehttps://www.middachten.nl/.

Bron: website kasteel en landgoed Middachten – Foto’s Beverwaardigheden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.