Prijs van € 500 voor armoedebestrijding in IJsselmonde

Winnaar 2015, J van Toer(r), prijs uitgereikt T. van Hal(l)
Winnaar 2015, J van Toer(r), prijs uitgereikt T. van Hal(l)

Het beste initiatief op het gebied van armoedebestrijding in IJsselmonde krijgt in december een prijs. De PvdA en GroenLinks zullen dan de prijs van € 500,- uitreiken. Deze zal gaan naar mensen die zich de afgelopen jaren hebben ingezet voor het bestrijden van de armoede in IJsselmonde.  Aanmelden van kandidaten kan vanaf nu tot 30 november.

De prijs zal voor het derde jaar worden uitgereikt. Vorige jaren ging de prijs naar een initiatief uit de Beverwaard. De Kledingbank Rotterdam-Zuid en Julien van Toer met zijn sportinitiatieven waren meer dan verdiende winnaars.

De prijs is vernoemd naar Tineke van Hal. Zij is 16 jaar raadslid voor de PvdA geweest in de deelgemeente IJsselmonde. Zij heeft het voortouw genomen bij een aantal moties op het gebied van armoedebestrijding.

Woordvoerder Harm de Oude: “We zien de armoede alleen maar toenemen in het gebied. Instrumenten die de deelgemeente vroeger had zijn er niet meer. Ook stedelijk is er steeds minder aandacht voor armoedebestrijding. Door deze prijs uit te reiken willen we onze waardering laten zien voor de bestrijding van armoede. Ook willen we hiermee de aandacht vestigen op een van de belangrijke problemen in het gebied.

Organisaties die denken in aanmerking te komen kunnen zich melden bij Harm de Oude, via groenlinks@harmdeoude.nl, of At Polhuis, pvda@polhuis.net

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.