P+R Beverwaard wordt mogelijk betaald parkeren in de toekomst

P+R in toekomst mogelijk betaald.
P+R in toekomst mogelijk betaald.

Als blijkt dat P+R Beverwaard na onderzoek als regionale functie voor parkeren wordt aangewezen door de gemeente Rotterdam, dan wordt de parkeerplaats naast de Beverwaard betaald. Dat blijkt uit het parkeerplan Parkeren in beweging 2016/2018” die op tafel ligt, en te lezen op internet!

Hiervoor heeft deze website gewaarschuwd dat dit de gevolgen zouden zijn van het nieuwe betalende parkeerbeleid die door dit College van Rotterdam werd ingezet sinds 2015! Overigens worden de P+R Noorderhelling, en de P+R Stadionpark betaald parkeren, deze hebben nu al een regionale functie, dat staat vermeld in dat zelfde parkeerplan. In het weekend blijft dit gratis. Goed nieuws voor de bezoekende Feyenoordfans? Helaas dus niet van maandag t/m vrijdag.

Hoewel het nog even afwachten is of de P+R Beverwaard een regionale functie krijgt is het goed om te benoemen dat deze parkeerplaats sinds de bouw niet zoveel forenzen trekt om daar te parkeren. Waarschijnlijk geeft dit aanleiding dat de status ‘regionale functie’ niet gehanteerd gaat worden. De enigste die er nu gebruikt van maakt is het personeel van de ondergelegen tramremise van de RET! Dat zijn per dag doorlopend circa 30 auto’s per dag!

Daar zit hem natuurlijk alweer het probleem als de P+R aan de Beverwaard wél betaald parkeren gaat worden. Het personeel van de RET gaat dan de wijk Beverwaard in om daar te parkeren. Een klein rekensommetje leert dat deze werknemers flink in de buidel moeten gaan tasten voor een parkeerplaats op de P+R. Voor je het weet krijgen de Beverwaarders dan mogelijk in de toekomst te maken met betaald parkeren in hun wijk als blijkt dat de parkeerdruk toeneemt in de toch al volstaande smalle straten en woonerven in de Beverwaard.

Misschien een doemscenario op dit moment van deze zijde, maar kan toch zomaar een realiteit zijn binnen een paar jaar? Als de gemeente Rotterdam besluit er geen betaald parkeren P+R van te maken, zal het gebruik ervan wel toenemen?

Volgens het parkeerplan “Parkeren in beweging 2016/2018” zouden de betreffende gebiedscommissies hierin betrokken worden. Helaas hebben de IJsselmondenaren op geen enige wijze iets van deze plannen mogen vernemen laat staan reageren!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.