Verkeerschaos in IJsselmonde door Monsterjam in de Kuip

Afgelopen zaterdag ontstond er een verkeerschaos in IJsselmonde rond het Monsterjam evenement in de Kuip.

Als je een evenement in de Kuip organiseert dan kun je als gemeente toch verwachten dat er behoorlijk wat toeschouwers op af gaan komen. Helaas heeft men de toeloop op dit evenement onderschat, en daardoor ontstond in een behoorlijk deel van IJsselmonde richting de Kuip een verkeerschaos.

Op een gegeven moment stond er een file op de afslag van de van Brienenoordbrug richting IJsselmonde. De Adriaan Volkerlaan kon de drukte niet meer aan mede gelet op het feit dat deze onlangs werd versmalt. Het IJsselmondseplein een belangrijk knooppunt kreeg daar ook mee te maken.

Het meest stuitende was dat er een omleiding was ingesteld omdat de Grote Kreek was afgesloten i.v.m. werkzaamheden. De omleidingsborden verwezen ter hoogte aan de rotonde van het Klein Nieuwland doodleuk richting de Olympiaweg. Daar liep men dus in een fuik samen met de drukte aan de Adriaan Volkerlaan vanuit tegengestelde richting. Dóór de drukte op de rotonde stond er ook weer een file in tegenovergestelde richting tot halverwege het winkelcentrum van Keizerswaard vanaf de Groeninx van Zoelenlaan.

Het is toch eigenlijk jammer dat er geen extra openbaar vervoer was geregeld vanaf P+R Beverwaard. Deze lag er werkeloos bij evenals de 2000 parkeerplaatsen verder op. Eigenlijk kun je dat zo langzamerhand ook niet meer uitleggen aan de bewoners in IJsselmonde. Juist tijdens de voetbalwedstrijden van Feijenoord wordt massaal gebruikt gemaakt van de P+R Beverwaard, i.c.m. gratis OV. Gisteren was dat dus niet het geval, en de parkeerplaats was zo goed als leeg! Misschien moet men de naam van deze parkeergelegenheid maar omdopen tot P+R de Kuip met de nodige bewegwijzering? Een psychologisch oplossing?

Toen het evenement ten einde was begonnen de problemen weer opnieuw op de Kreekhuizenlaan vanuit de richting van het Lombardijen station. Dit kwam doordat de beide rotonde’s bij Klein Nieuwland deels werden afgezet om het bezoekende verkeer van het Monsterjam evenement zo snel mogelijk weg te geleiden. De file reikte tot aan het kruispunt met de Reijerdijk!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.