Aanlegsteiger Oud IJsselmonde weggehaald door aanvaring binnenvaartschip

IJsselmondsehoofd op dit moment zonder aanlegsteiger
IJsselmondsehoofd op dit moment zonder aanlegsteiger

Het was vorige week even schrikken voor een aantal bewonersvan Oud IJsselmonde. Ineens was het aanlegsteiger bij het IJsselmondsehoofd verdwenen. Daardoor brak er even paniek onder hen uit, want elk jaar in november zet Sinterklaas daar voet aan wal.

Via de sociale media trokken zij gelijk aan de bel bij de Havenmeester. Daar kregen zij te lezen dat het aanlegsteiger weg was gehaald en dat deze niet meer teruggeplaatst werd. Later bleek dat dit om een misverstand ging. Maar wat was nu de werkelijke reden om het aanlegsteiger weg te slepen?

Via het Havenbedrijf van Rotterdam kwam de Beverwaardigheden te weten dat het aanlegsteiger aangevaren was door een binnenvaartschip enige tijd geleden. Daar de schade niet zichtbaar was vanaf de walkant voor de bewoners van IJsselmonde zat de schrik er dus even goed in van wat nu de werkelijke reden was van de verdwijning!

Op dit moment wordt de aanlegsteiger geïnspecteerd op schade na de aanvaring, en zo nodig gerepareerd. Wanneer deze weer teruggelegd wordt is niet bekend, maar in november zal de Goed Heilig man toch zeker weer gebruik kunnen maken van de aanlegsteiger aan het IJsselmondsehoofd?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.