Politie steunpunt Beverwaard blijft open in de toekomst

Politie steunpunt Beverwaardseweg
Politie steunpunt Beverwaardseweg

Zoals het er nu naar uitziet blijft het steunpunt van de politie aan de Beverwaardseweg open.

Minister Opstelten van Veiligheid en Justitie heeft bekendgemaakt welke politiebureaus in de toekomst openblijven. De minister liet in december weten dat ongeveer 200 van de 400 bureaus overbodig zijn; nu is bekend geworden welke gaan sluiten.

Op sommige plaatsen verdwijnen volwaardige bureaus, die worden vervangen door zogenoemde steunpunten. Dat zijn plekken waar mensen aangifte kunnen doen of kunnen praten met een wijkagent. De gemeente bepaalt wat de openingstijden per steunpunt zijn. In Zierikzee bijvoorbeeld gaat het bureau dicht en daar komt een steunpunt in het gemeentehuis voor in de plaats.

Spreiding

Opstelten zegt dat bij de keuze “vanzelfsprekend rekening is gehouden met de veiligheidssituatie, spreiding en aanrijtijden, ook op het platteland”.

Het duurt nog 10 jaar voordat de hele operatie is afgerond. Benieuwd waar u straks nog een politiebureau kunt binnenlopen? Bekijk de hele lijst die minister Opstelten naar de Tweede Kamer gestuurd heeft. Oost-Brabant is daar nog niet in opgenomen. De minister wil daarvoor eerst een lopende pilot afwachten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.